Wanneer kinderen geld uit de portefeuille van hun ouders jatten, is dat niet altijd met kwade opzet, maar wanneer ze 18 jaar en ouder zijn weten ze dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Het komt dus vaker voor, maar dat gaat vaak om tientjes en met hoge uitzondering honderden. Maar er zijn uitzonderingen.

Lamborghini huren en dineren bij het restaurant van Salt Bae in Dubai

De 21-jarige schoolverlater Can B. uit Gent heeft namelijk de bankrekening die hij deelde met zijn vader geplunderd om in weelde te leven in het mondaine Dubai, nadat hij werd ontslagen. In totaal zou hij € 55.000 gespendeerd hebben aan het huren van een Lamborghini, het bestellen van een prostituee en besloot hij te dineren bij Nusr-Et, het steakhouse van internetsensatie Salt Bae, waar een steak zomaar eens € 735 kan kosten.

Heel lang heeft hij niet van dit luxe leventje kunnen genieten, want hij is ondertussen al gearresteerd, verhoord en veroordeeld. De Belg kon de bankrekening vrij eenvoudig leegroven, omdat hij samen met zijn vader toegang had tot de rekening van het aannemersbedrijf dat hij samen met zijn vader runde.

Foto: screenshot Facebook

Slechte verstandhouding

Tijdens de rechtszaak bleek al gauw dat de vader-zoon-relatie er niet al te best voor stond. “Mijn vader verplichtte mij om mijn handtekening te zetten, maar eigenlijk had ik geen idee wat er gebeurde in de zaak. Ik liep er ook maar wat rond, een echte functie had ik niet”, vertelt de 21-jarige in de rechtbank.

Toen hij werd ontslagen was hij uit op wraak en besloot al het geld op de gezamenlijke rekening (€ 55.800) in z’n eigen zakken te steken. Het meeste gaf hij uit in het Midden-Oosten en het resterende geld gebruikte ‘ie om schulden af te betalen bij vrienden en deurwaarders. Toen de vader lucht kreeg van de situatie aarzelde hij niet om naar de rechter te stappen, die zijn zoon wegens misbruik van vennootschapsgoederen een werkstraf van 60 uur oplegde. Ook moet hij iedere cent terugbetalen.

“Zijn houding getuigt van een enorme gemakzucht”, oordeelde de rechter. “Hij dacht financiële voordelen te halen uit zijn mandaat als zaakvoerder, zonder enige verantwoordelijkheid te nemen. De feiten getuigen van een egocentrische ingesteldheid bij de beklaagde.”