Op alle uithoeken van de wereld kunt u luxe vinden, maar als u woonachtig bent in Nederland, is het wellicht net iets te tijdrovend om iedere vakantie uit te wijken naar de Verenigde Staten of de Malediven. Eindelijk kunnen we met z’n allen bijna overal weer vakantievieren en hierom stelden we een top 5-lijstje samen zodat u dat in pure luxe kunt doen. Relatief dichtbij huis en zoals u op kunt merken aan de steden, lieten we ons ook deels beïnvloeden door het klimaat.

5. Milaan – Italië

Uiteraard hoort een Italiaanse bestemming thuis in deze ranglijst. Het was een lastig beslissing, want het aanbod is waanzinnig in Italië, maar uiteindelijk kiezen we toch voor tweede stad van het land en de hoofdstad van de regio Lombardije. Als een van ’s werelds beste steden qua mode is er genoeg te koop om weer helemaal mee te gaan met de huidige modetrends, maar u wordt ook op uw wenken bediend op het gebied van architectuur, Italiaanse gerechten, wijn en luxe boutique hotels.

Milaan

4. Madrid – Spanje

De meeste Nederlanders kiezen voor Barcelona, wat we compleet begrijpen, maar de hoofdstad van Spanje heeft uiteraard ook z’n charmes. Madrid zit namelijk tot de nok vol met kunst en cultuur, terwijl riante pleinen, prachtige gebouwen het decor van de op één na grootste stad van de Europese Unie, na Berlijn, vormen. Geniet hier van de zon, tapas en vergeet absoluut geen bezoek te brengen aan Prado, een van de beroemdste kunstmusea ter wereld. Niet al te ver en dus uiterst geschikt voor een last-minute vakantie.

3. Montreux – Zwitserland

Montreux is gelegen aan het meer van Genève op bijna 400 meter hoogte. Diverse prominente figuren in de wereldgeschiedenis zijn verliefd geworden op de stad en dat is geen verassing. Los van het duizelingwekkende uitzicht kunt u kaasfonduen tot u erbij neervalt, het wereldberoemde Montreux Jazz Festival bezoeken en bijvoorbeeld overnachten in het chique Grand Hotel Suisse Majestic.

2. Monte Carlo – Monaco

Tsja, het was Parijs of Monaco, maar we gaan toch voor de laatstgenoemde. Voornamelijk vanwege de hoog geanticipeerde Formule 1-races en de haven, Port Hercule. Ondanks dat de dwergstaat slechts 202 hectare beslaat, is het de thuisplaats van diverse attracties, mediterrane stranden, gastronomische avonden en diverse luxe nachtclubs.  Niet al te ver en dus uiterst geschikt voor een last-minute vakantie.

steden

Monte Carlo

1. Saint-Tropez -Frankrijk

Tuurlijk kan deze havenstad aan de Côte d’Azur niet ontbreken. Hoewel het van origine een eenvoudig vissersdorpje is, is het uitgeroeid tot een wereldberoemde badplaats geworden en verfijnde bestemming voor vermogenden en beroemdheden. Het stikt er van de extravagante nachtclubs, stranden, cocktails en de haven moet u in het echt meegemaakt hebben.