Frenkie de Jong heeft zichzelf opgewerkt tot de top van het betaalde voetbal. Ondanks een teleurstellend seizoen van FC Barcelona is de marktwaarde van Frenkie de Jong weer flink gestegen en lijkt hij goed in zijn veld te zitten bij het Europees Kampioenschap. Met deze twee (of drie) voertuigen baant hij zichzelf een weg door het Spaanse verkeer.

Voetballoopbaan van Frenkie de Jong

De Jong begon zijn carrière in het zuiden van het land bij Willem II, waar hij in 2013 zijn eerste profcontract tekende. Hij bleef 3 jaar lang spelen in het shirt van de Tilburgers om vervolgens gekocht te worden door Ajax voor één symbolische euro. In een overeenkomst tussen de clubs zou Willem II een doorverkooppercentage zou krijgen wanneer Ajax De Jong zou verkopen. Dat gebeurde in 2019 toen FC Barcelona maar liefst 75 miljoen euro voor hem neertelde.

Bij Ajax reed hij rond in een Mercedes, niet gek want dat was en is nog steeds de clubsponsor. Maar Barcelona heeft ook een sponsor, Cupra, waar hij ook een model mocht uitkiezen. De 24-jarige liet zijn oog vallen op een Formentor. Deze vertegenwoordigd een vanafprijs van € 42.905. Onder de kap ligt een 310 pk en vierwielaandrijving. Deze wagen van de sportievere tak van Seat accelereert van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden  en de topsnelheid komt neer op circa 210 km/h.

Porsche Macan en een Jaguar E-Pace

Met een jaarsalaris van bijna 22 miljoen wil je natuurlijk ook zelf iets kopen wat bij je past.  De Jong koos voor een zwarte Porsche Macan (of Macan S). Laten we in Frenkie’s geval uitgaan van de S. Deze heeft 354 pk met een topsnelheid van 254 km/h

Frenkie de Jong-1

Frenkie de Jong is overigens ook al eens in een Jaguar E-Pace gesignaleerd. Hieruit valt te concluderen dat De Jong een zwak heeft voor elektrische SUV’s, in tegenstelling tot de sportagens waar zijn ploeggenoten en anderen met een gelijkwaardige status in rijden.

“Het parkeert makkelijker en we zijn toch maar met z’n tweeën,” zei hij ooit zelf over zijn Macan S. Makkelijk parkeren is  natuurlijk allemaal relatief, maar de Nederlandse nuchterheid laat zich hierin wel zien.