Het maakt een wedstrijd kijken niet alleen een stuk spannender, maar met een beetje mazzel kan je er ook een aardig zakcentje mee verdienen: sportweddenschappen. Normaliter is hier vaak ‘the risk, the higher the potential reward‘ van toepassing, maar dat hoeft klaarblijkelijk niet altijd het geval te zien. Een Brit gokte namelijk een astronomisch bedrag bij elkaar met minimale inzet.

Sportweddenschap: Brit gokt 18 wedstrijden goed

Niet alleen in Nederland hebben we dit soort geluksvogels. In het Verenigd Koninkrijk had een man de dag van zijn leven door last-minute omgerekend € 2,36 in te zetten op 18 wedstrijden. Dit soort sportweddenschappen zijn normaal gesproken gedoemd om te falen, maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Overwinning

Vier duels werden pas in de laatste minuten beslist, waardoor hij waarschijnlijk de moed al had opgegeven. Dani Olmo nam de eerste zorgen weg van de Britse gokker nadat de Spanjaard de winnende goal maakte in de 90e minuut tegen Montenegro. De laatste wedstrijd was Mauritanië – Mozambique. Hij zette in op de thuisploeg en zij wonnen de wedstrijd uiteindelijk met een nipte 2-1 overwinning.