De Bugatti Centodieci werd in 2019 aangekondigd om het 110-jarig jubileum van het merk te vieren, maar deze week is het eindelijk zover. Het heeft drie jaar en duizenden kilometers aan testen gekost, maar het allereerste exemplaar van de oplage van slechts 10 is al afgeleverd bij een anonieme klant.

Eerste Bugatti Centodieci in het EB110 Blue

De eerste Centodieci is afgewerkt met een laag EB110 Blue met zwarte accenten en heeft een bijpassend blauw interieur, waar 16 weken aan werk voor nodig was. De kenmerkende tint is niet alleen nauw verbonden met het merk en de gelijknamige supercar uit de jaren ’90, hij past ook bij een EB110 GT die al onderdeel uitmaakt van de collectie van de eigenaar.

Bugatti Centodieci

Eerste bij de een klant afgeleverde Bugatti Centodieci.

Deze dinsdag maakte het merkt uit Molshiem bekend dat de eerste exemplaren van de productielijn rollen. Gebouwd op de botten van de huidige generatie Chiron, heeft het een opvallende hoekige carrosserie die doet denken aan de EB110 , het enige voertuig dat de automaker bouwde terwijl de Italiaanse zakenman Romano Artioli de leiding had.

“Wij bij Bugatti in Molsheim zijn er trots op dat we de allereerste Centodieci hebben voltooid en afgeleverd, het nieuwste exemplaar van Bugatti”, zegt de president van de autofabrikant, Christophe Piochon, in een verklaring. “De Centodieci bouwt voort op Ettore Bugatti’s succesvolle 110-jarige traditie van uitzonderlijk design en prestaties, terwijl de herinnering aan de recente geschiedenis van het merk nieuw leven wordt ingeblazen.”

De nieuwe hypercar wordt aangedreven door een 4,0-liter W-16 met vier turbo’s die maar liefst 1.600 pk produceert. De Franse sportwagen is hiermee in staat om in 2,4 seconden van stilstand naar de 100 km/u  te razen op weg naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 380 km/u

Enige nog te koop staande Centodieci.

€ 4,5 miljoen boven de retailprijs

Al deze factoren resulteren erin dat uiterst zeldzame, uitverkochte supercar over de toonbank ging voor € 8 miljoen per stuk

Hoewel de Centodieci vrijwel direct na de aankondiging uitverkocht was, is er nog een mogelijkheid om er toch nog een te verweven. Sinds afgelopen februari wordt er namelijk nog een te koop aangeboden op de Nederlandse luxe marktplaats, JamesEdition. Het is op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar met de huidige vraagprijs van €12.500.000. Nog even geduld, want de levering staat gepland in januari van 2023.