Willem Bijkerk, beter bekend als Waylon, vond de doorbraak van zijn muziekloopbaan in 2008, met het album Wicked Ways. Ondertussen is hij een gevestigde naam in de showbizz en kunnen we zijn carrière zonder twijfel succes niemen. Maar dat liep lang niet altijd zo gesmeerd als nu.

Muziekloopbaan

Velen zullen hem direct linken aan zijn kandidaatschap in Holland’s Got Talent, waar de jury zeer over hem te spreken was. Hij schopte het ver, maar wist de talentenjacht uiteindelijk niet te winnen. Ondanks zijn verlies vergaarde hij genoeg aanzien en een jaar later bracht platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown-label.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)

Ook was hij in 2014 – samen met zangeres Ilse DeLange – de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Ze vormden voor deze editie het duo; The Common Linnets en behaalde de tweede plaats, achter Conchita Wurst.

Vermogen van Waylon

Niet niet eens zo lang geleden zag de financiële status van de zanger er nou niet bepaald rooskleurig uit. Dwangbevelen en beslagen waren hem toen niet vreemd, dat is nu wel anders. In feite lijkt het of hij de wind in zijn rug heeft. Daarnaast maakte de zanger tot voor kort zelf deel uit van het jurypanel van The Voice of Holland, woont hij in een mooi huis en is hij getrouwd met Bibi Breijman, met wie hij een dochtertje heeft.

Waylon heeft twee bedrijven op zijn naam staan. Het eerste bedrijf opereert onder de naam “Labour Road B.V.’, die hij eind 2012 oprichtte met de doelstelling: “Het verlenen van diensten, met name op het gebied van entertainment en muziekproductie en het verrichten van alle overige werkzaamheden die het artiestenbestaan met zich meebrengt.”

Het eigen vermogen van die bv stond op eind 2018 op € 346.000: maar liefst een twee ton meer als een jaar daarvoor. Ook zijn tweede bedrijf, Waymore B.V, werd in 2012 opgericht en fungeert slechts als financiële holding. Het eigen vermogen daarvan bedraagt eind 2018 ruim € 1,1 miljoen en dat is maar liefst zes ton meer dan twee jaar daarvoor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)

Al met al zijn de twee bedrijven acht ton euro in eigen vermogen gestegen en dat is afgelopen jaar ongetwijfeld door blijven stijgen. Buiten de twee bedrijven om wonen Waylon, Bibi en hun dochtertje Teddy in een prachtige villa in Hilversum, die hij in 2018 kocht voor €1.550.000. Waylon liet hier een hypotheek op vestigen van €2 miljoen.

The Voice of Holland

De voormalige coaches van The Voice of Holland hebben alle 4 natuurlijk een glansrijke carrière. De Party zocht uit wie van de coaches het meest vermogend is. Anouk haalt het meeste geld in het laatje met € 6,5 miljoen, gevolgd door Ali B met €5,5 miljoen. Op nummer drie staat Waylon met €1,2 miljoen en Lil Kleine moet het met een tonnetje minder doen: € 1,1 miljoen.