Circa twee weken geleden schreven we al over deze woning, niet wetende wie achter de verkoop zat. Volgens MAN MAN is het dubbele benedenhuis op de P.C. Hooftstraat van roddelkoning Albert Verlinde en zijn echtgenoot Onno Hoes.

Woning van Albert Verlinde in de P.C. Hooftstraat

Het appartement is gelegen in een Zuid-Frans ogende appartementencomplex ‘t Hooftkwartier’ in Oud Zuid in het rustig gedeelte van Pieter Cornelisz Hooftstraat, pal naast het Vondelpark. Het gebouw heeft een stijlvolle, luxueuze entree van natuursteen en het appartement zelf bevindt zich zich op de bel-etage en de tuinverdieping.

Echter lijkt geen van die anderen op het interieur van nummer ‘180’. Naast allerlei tropische planten zien we beelden van (of opgezette) giraffen en pauwen, maar ook Afrikaanse beelden en design meubels. Verlinde kocht het appartement met een woonoppervlak van 184 vierkante meter en achtertuin van maar liefst 170 vierkante meter en 17 meter diep in 2015. Het bestaat uit twee etages, twee slaapkamers en bevat een lift.

De woonkamer is uitgerust met een gashaard rondom een ruim zitgedeelte en aan de voorzijde is een moderne keuken geplaatst met kookeiland. De tuinverdieping heeft ook een eigen entree vanuit het gemeenschappelijk trappenhuis, die weer uitkomt op een externe berging en de ondergrondse parkeergarage. Toch liever een privé-parkeerplek? Om de hoek staat nog een parkeerbox te koop voor een half miljoen.

Vraagprijs

Het appartement heeft een moderne uitstraling met veel gebruik van hout. Volgens BekendeBuren schafte Albert Verlinde de woning zo’n zeven jaar geleden aam  voor € 1,1 miljoen. Momenteel staat het appartement te koop op Funda voor maar liefst €2.950.000, wat bij een succesvolle verkoop een winst inhoudt van € 1.850.000.

Zie hieronder nog een aantal beelden van de woning.

Albert Verlinde

Eerder deze maand trakteerde Verlinde zichzelf nog op een auto van 3,3 ton.