Multimiljonairs zijn er in alle vormen en maten, maar in haast alle gevallen zijn ze niet van top tot teen behaard. Toch zijn er uitzonderingen. Een Duitse herder, vorstelijk genaamd Gunther VI, sprint net als alle honden achter iedere geworpen stok en tennisbal aan, maar leeft in tegenstelling tot de meeste vierpotigen in het voormalige huis van Madonna en pakt geregeld zijn privé-jet naar onder meer Milaan en de Bahama’s.

Gunther VI sliep in de slaapkamer van Madonna

Tot voor kort leefde de Duitse herder in een landhuis in Toscaanse stijl in Biscayne Bay, Miami. “Hij woont in Madonna’s voormalige slaapkamer”, zei makelaar Ruthie Assouline, verwijzend naar het roodfluwelen bed van Gunther VI in de villa van 8400 m2 met 9 slaapkamers en 8,5 badkamers. “Hij slaapt letterlijk met uitzicht op het meest magnifieke uitzicht in een Italiaans bed op maat in de voormalige slaapkamer van de grootste popster ter wereld.”

Gunther VI

Madonna kocht het pand in Miami in 1990 voor $ 7,5 miljoen, omgerekend € 6,7 miljoen, terwijl de verzorgers van Gunter het pand in november te koop zette voor $ 31.75 miljoen, omgerekend circa € 28.45 miljoen.

Met een vermogen van € 448 miljoen, terwijl andere bronnen weer € 329 miljoen snuggeren, wat hem alsnog met uitstek ‘s werelds rijkste hond maakt, is zijn bestaan in ieder geval een aaneensluiting van luxe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Günther rescue dog (@gunther__vi)

Voederbak

Het leven van een hond draait voornamelijk om geslachtsgemeenschap en eten, en om dat laatstgenoemde tot in de puntjes te verzorgen, is er chef-kok die iedere ochtend zijn ontbijt klaarmaakt, variërend van beste vlees tot verse groenten en zelfs kaviaar. Zolang het maar niet van die gore brokken zijn – die zijn voor het vuilnisbakkenras. Zelfs zijn halsbanden zijn een stap hoger dan het gewone: nepdiamanten voor buitenshuis en echt goud voor binnen.

Waar komt dat geld allemaal vandaan?

In 1992 overleed de Duitse gravin Karlotta Liebenstein die haar vermogen besloot door te geven aan haar hond. Toen ook die kwam te overlijden ging het geld door naar de volgende in de Gunther-bloedlijn. Zo werd Gunther VI in één klap miljonair en eigenaar van onroerend goed in Italië, de Bahama’s en aan de oostkust van de VS.

Gezien de opmerkelijk van alles, is een logischere verklaring dat het een promotie- en publiciteitsstunt is. Er zijn namelijk geen bewijzen dat de Duitse graven werkelijk bestaan heeft. SCMP meldt dat het een list zou kunnen zijn van Maurizio Mian, de telg van een Italiaans farmaceutisch bedrijf, die het verhaal van de luxe hond gebruikt in zijn voordeel.

Wel weten we dat Gunther Corporation (onderdeel van de Gunther Group – die het vastgoed beheren) niet alleen onroerend goed beheert, want ondertussen is hun portfolio uitgebreid met uitgeverijen, sportteams, nachtclubs en verrichten ze wetenschappelijk onderzoeken. Gunther VI kan je zien als de mascotte van het bedrijf. Onder zijn naam is ook Gunther Rescue opgericht, een benefietvereniging om dieren in nood te helpen.