In de laatste decennia heeft de P.C. Hooftstraat zich ontwikkeld tot de duurste winkelstraat van Nederland, maar boven de luxe winkels wordt ook gewoon gewoond. Aan het rustigere gedeelte van de straat, tegen het Vondelpark, staat sinds kort een excentriek appartement met 184 m² aan woonoppervlak in de etalage.

Twee slaapkamerappartement op de P.C. Hooftstraat

De woning is gelegen op een in het Zuid-Frans ogende appartementencomplex ‘t Hooftkwartier’ in Oud Zuid in het prachtige, rustige gedeelte van de Pieter Cornelisz Hooftstraat.

Het gebouw heeft een stijlvolle, luxueuze entree van natuursteen, terwijl het appartement zich op de bel-etage en de tuinverdieping van dit complex met in totaal 24 luxe appartementen bevindt. Maar geen van die andere lijkt op het interieur van nummer ‘180’. Naast allerlei tropische planten zien we beelden van (of opgezette) giraffen en pauwen, maar ook Afrikaanse beelden en design meubels. Nogal excentriek dus.

In totaal beslaat de woning twee verdiepingen met in totaal 184 m² aan woonoppervlak. Een van de grootste ruimtes in de woning is de werkkamer, die te bereiken is via de hal, met een plafondhoogte van maar liefst 3,85 en verder is ingedeeld met twee banken met luipaardprint, hoge raampartijen, boekenkasten vol leesvoer en een riant bureau. Wijlen Nel Veerkamp zou zich er helemaal thuis hebben gevoeld.

Als als toekomstige eigenaar kunt u uw auto kwijt in de ondergrondse parkeergarage met camerabewaking en een verwarmde hellingbaan. Vanuit deze garage heeft u direct toegang tot het trappenhuis en kunt ofwel trap lopend of middels de lieft de voordeur van de woning bereiken. Toch liever een privé-parkeerplek? Om de hoek staat nog een parkeerbox te koop voor een half miljoen.

Tuin van 17 meter diep

Via een luie trap bereikt u de tuinverdieping die grenst aan een diepe tuin van maar liefst bijna 17 meter met meerdere heerlijke zitjes. Iets wat zelden voorkomt in Amsterdam én zeker in dit stadsdeel.

tuin

Ook de woonkamer is gesitueerd op deze verdieping en is voorzien van een gashaard rondom een ruim zitgedeelte. Aan de voorzijde is een moderne keuken geplaatst met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. De tuinverdieping heeft ook een eigen entree vanuit het gemeenschappelijk trappenhuis, die weer uitkomt op een externe berging en de parkeergarage.

Het dubbele benedenhuis werd in 1991 afgeleverd en staat sinds 15 april op Funda met een vraagprijs van € 2.950.000.