Het is u gisteren wellicht niet ontgaan. Abbey Hoes werd door FHM Nederland uitgeroepen tot Mooiste Vrouw van Nederland 2022 en staat daarmee staat de 28-jarige op de eerste plek in de FHM500, de bijbel van het Nederlandse vrouwelijk schoon.

Abbey Hoes, winnares van de FHM500-verkiezing

Sinds 2016 staat Hoes al in de top 30, maar 2022 voert ze de lijst aan. “Ik geloof niet zo in winnaars, verliezers of een nummer 1. Ik vind het wel onwijs lief dat ik deze titel heb gekregen, maar als ik in de spiegel kijk heb ik niet zoiets van: ‘Oh yeah, daar is ze hoor: de mooiste vrouw van Nederland”, aldus Hoes. Ze volgt namen op als Monica Geuze (winnares 2021), Sylvana IJsselmuiden (winnares 2020), Jessie Jazz Vuijk (winnares 2019) en Shelly Sterk (winnares 2018).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABBEY HOES (@abbeyhoes)

De titel werd woensdag 1 juni aangekondigd tijdens een gala op het Amsterdamse NDSM-werf, waar ook nog zes andere awards werden uitgereikt. Kim Feenstra en FHM gaan way back en zodoende werd zijn uitgroepen tot All Time Favorite, schaatsster Irene Schouten ontving de titel ‘mooiste sportvrouw’ en RUMAG-presentatrice Marijn Kuipers werd gekroond als Social Media Queen.

In de top 10 zien we verder namen als Geraldine Kemper, Monica Geuze, Yolanthe Cabau. Ook Victoria Koblenko is van de partij, terwijl diens man, Evgeniy Levchenko, werd gekozen als Gent of the Year.

Vrouwelijke ondernemers

Ieder jaar zien we in de FHM500 vrouwen die, het los van hun aangename voorkomen, het op ondernemend vlak ook goed doen. Beauty and the brains zullen we maar zeggen. Doutzen Kroes is bijvoorbeeld ieder jaar vaste prik in de lijst. Haar vermogen werd door Quote reeds nog geschat op € 28 miljoen, evenveel als Nikkie Plessen die ook thuishoort in de FHM500.

DE FHM500 is nu online verkrijgbaar bij Wehkamp.nl en u ontvangt het magazine bij aankoop van een TABAC-product naar keuze.

Samen met met hoofdsponsor TABAC Fragrances heeft FHM besloten om het thema Women in Control aan de verkiezing te koppelen. “Hiermee leggen we de nadruk op dat vrouwen de controle horen te hebben over wie ze zijn en wat ze willen uitdragen.”