Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het vasthouden en aaien van dieren bloeddruk en de hartslag kan verlagen en gevoelens van spanning en angst kan wegnemen. Paardentherapie is daar een bekend fenomeen van, maar wist u dat alpaca’s voor hetzelfde effect kunnen zorgen?

Alpaca-woonboerderij in Noord-Brabant

Nee? Nou, dan weet u dat nu. In Nederland zijn meerdere locaties om zelf op onderzoek uit te gaan, maar als u al bekend bent met het effect van alpaca’s, wordt u op Funda op uw wenken bediend. In het Noord-Brabantse Hedikhuizen, wij moesten ook even Google-maps erbij pakken, staat namelijk een woonboerderij op een perceel van 21.025 m² te koop waar “herten, paarden of alpaca’s” gehouden kunnen worden.

Alpaca-woonboerderij

De rietgedekte woning met 267 m² aan woonoppervlak dateert uit 1900 maar is nagenoeg geheel nieuw is opgetrokken en voorzien van vloerverwarming en dubbel glas  Hierdoor is de boerderij nog altijd authentiek gebleven, maar door de herziening worden de onderhoudskosten beperkt. Verdeeld over twee woonlagen en een zolder zijn er in totaal vijf kamers aanwezig, waarvan drie worden gebruikt als slaapvertrek. Het interieur is ietwat gedateerd, maar wat verwacht u van een boerderij?

Alpaca-woonboerderij-

Vanuit het pand heeft u zicht op de “onderhoudsvriendelijke siertuin” en de weilanden waar de dieren triomfantelijk rondhuppelen. “Onze videograaf heeft behalve het interieur ook het uitzicht vanuit de hooimijt gefilmd. In de weide komt een alpaca naderbij om vervolgens recht in de lens te kijken. Hierbij maakt de ooievaar een wandeling te midden van de alpaca’s”, aldus de makelaar van Bighelaardij B.V.

Bijgebouwen

Op het terrein zijn echter meerdere bouwwerken aanwezig. Zo is er een oude stal die omgebouwd is tot garage, een paardenstal met zijbeuken en verdieping als hooimijt ingericht als kantoor en een authentiek rietgedekt bakhuisje. De alpaca-woonboerderij-op Oude Schoolstraat 13 staat al iets langer dan een halfjaar op Funda, maar ondanks de relatief lage vierkantemeterprijs van € 6.367, is er nog geen deal plaatsgevonden.

Voor in totaal € 1.700.000 kunt een nieuwe hoofdstuk beginnen als alpaca-houder.