In alle lagen van de maatschappij vinden echtscheidingen plaats, maar die van miljardairds vinden eerder het nieuws dan bij een koppel die acht hoog wonen in een buitenwijk. Zo is het nou eenmaal. Enfin, Sergey Brin en Larry Page richte samen in 1998 Google op, maar in 2019 traden ze allebei uit het bestuur van Alphabet Inc., Googles moederbedrijf, terwijl ze nog wel een meerderheidsbelang hebben. Brin is volgens Bloomberg de op vijf na rijkste man op aarde en heeft recentelijk de scheiding ingediend bij het Santa Clara Superior Court

Een van de duurste echtscheidingen

De Google-medeoprichter Sergey Brin is van plan om uit elkaar te gaan met zijn tweede vrouw, Nicole Shanahan, en deze toedoening zal invloed gaan hebben op hun vermogens en eigendommen. Niet dat iemand met een geschatte waarde van $ 93 miljard veel te verliezen heeft, maar echtscheidingen verlopen vaak niet zonder slag of stoot.

Want er staat overigens nog wat op het spel. Een aantal voorbeelden: een Gulfstream-privéjet Gulfstream á $70 miljoen, een landgoed in New Jersey dat in 2015 werd aangeschaft voor $49 miljoen, een superjacht genaamd Dragonfly van circa $ 80 miljoen en twee andere liefdesnesten in Palo Alto en Californië.

De op Stanford University opgeleide tech-miljardair kocht onlangs ook nog een Malibu-herenhuis van $ 13,5 miljoen dat ooit eigendom was van popster Pink en verkocht zijn penthouse in New York in 2020 voor het relatief lage bedrag van $8 miljoen, terwijl hij er zelf in 2008 ongeveer $ 8,5 miljoen voor overmaakte.

“Alle kwesties met betrekking tot de eigendomsrechten of -verplichtingen van de partijen zullen worden bepaald door vertrouwelijke bindende arbitrage in overeenstemming met een schriftelijke overeenkomst tussen de partijen”, staat in het dossier dat Business Insider inzag.

Privacy staat voorop

Volgens Business Insider zou uit de scheidingspapieren verder blijken dat Brin geen partneralimentatie wil gaan betalen of te ontvangen en dat hij uit is op gezamenlijke voogdij over hun 2-jarige dochter. Via de advocaat van Brin komen we te weten dat privacy het belangrijkste is in deze zaak: “Het is een grote zorg dat dergelijke publiciteit hun minderjarige kind in gevaar brengt, intimidatie en zelfs ontvoering, als de details van hun dagelijkse verblijfplaats aan het publiek worden onthuld.”

Hoewel er op dit moment verder niet veel informatie wordt onthuld, is het aannemelijk om te stellen dat het een van de duurste echtscheidingen van de afgelopen tijd wordt, vergelijkbaar met die van landgenoten Jeff Bezos en Bill Gates.