Het is uitverkoop bij familie Heukeroth. De 53-jarige geboren Amsterdammer heeft zijn schaapjes zeker op het droge staan en resideert momenteel in Dubai, maar dat betekent dat de oude dingen van zijn vorige hoofdtuk in Nederland de deur uit mogen. Na zijn penthouses in Amsterdam-Noord en Kaapstad heeft hij ook besloten zijn Audi Spyder te verpatsen.

Gordon Heukeroth verkoopt zijn Audi

Oké, het is weliswaar geen auto waar hij de afgelopen tijd kilometers mee maakte, maar omstreeks 2014 was dit zijn trotse bezit. Deze Duitse sportwagen werd in april 2010 nieuw geleverd in Duitsland en in 2012 naar Nederland geïmporteerd. Het gaat om een Audi R8 Spyder die indertijd € 244.966 kostte.

De R8-versie was een groots succes wat ertoe leidde dat er meerdere varianten van werden uitgebracht. Het begon met de V10-versie en daarna volgde de dakloze Spyder-editie. Gordon heeft daar vast veel plezier mee gehad. Het dak is tot 50 km/u te openen en te sluiten zodat hij de auto niet aan de kant hoefde te zetten op weg naar de volgende uitzending wanneer het zonnetje begon te schijnen. Allemaal terwijl hij muziek luistert uit het Bang & Olufsen-geluidssysteem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rauwworks – Leon (@rauwworks)

Zoals we in de titel al vermeldde ligt onder de gestroomlijnde motorkap een 5,2 liter V10, die een maximumvermogen van 525 pk levert waarmee ‘ie vanuit stilstand in 4,1 seconden accelereert naar de maximaal toegestaan snelheid in ons lage land.

“Leuk feitje over deze specifieke R8. Wie het kenteken door Google trekt ziet dat deze R8 veelvuldig in de PC Hooftstraat is gespot met een bekende zanger aan het stuur. Destijds voorzien van een parelmoer kleurige wrap (nu zwart, red), wat de huidige (zeer goede) staat van de lak verklaart”, schrijft het veilingplatform.

Bieden maar

Wees er snel bij, want de veiling, die wordt gehouden door het platform The Collectables, loopt vandaag af. Op het moment van schrijven zijn er al 34 boden binnengekomen, waar de hoogste staat op € 45.000. Klik hier om u te mengen in de stijd.

Gordon