We kennen Kees van der Spek allemaal van zijn populaire boevenprogramma’s als ‘Oplichters aangepakt’ en ‘Oplichters in het buitenland’. Je kunt de situaties zo gek en zo gevaarlijk niet bedenken, of de 57-jarige krullenbol raakt er in verzeild. De programma’s trekken enorm veel kijkcijfers en men denkt daarom al gauw dat dit inherent staat aan een goed salaris voor de presentator. Daarom nemen we vandaag een kijkje naar het salaris van Kees van der Spek.

De carrière van waaghals Kees van der Spek

Kees van der Spek is al heel wat jaren bekend in de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. Sinds 1996 is de geboren Israëliër al actief als journalist voor de televisie. Hij begon als rechterhand van de misdaadverslaggever Peter R. de Vries, waar hij in 2008 een Emmy Award ontving voor de docu over Joran van der Sloot en zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway.

Na dit succes ging Van der Spek over op zijn eigen programma’s, waar hij zelf de confrontatie aan gaat met oplichters en criminelen. Op SBS6 wierf hij bij het grote publiek bekendheid door onder andere Oplichters in het Buitenland, Graf zonder Naam en Oplichters op het internet. Bij de eerstgenoemde zijn er al verschillende benarde situaties geweest waar de journalist in terecht is gekomen. Eén van de bekendste scènes is in China, waar Kees van der Spek wordt gegijzeld in massagesalon. Wonder boven wonder komt hij hier ongedeerd vanaf.

Na 22 jaar bij SBS stapte hij in 2018 over naar RTL, waar hij onder andere te zien is met zijn programma Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Zakkenrollers, oplichters en criminelen; niemand is veilig voor Kees van der Spek en zijn crew.

Het salaris van Kees van der Spek

Ondanks de grote kijkcijfers, liet hij weten geen gigantisch salaris te verdienen bij de tv-producent EndemolShine. Desondanks lijkt de misdaadjournalist het allemaal wel prima te vinden. “Ik ben niet geldzuchtig en totaal niet materialistisch, maar natuurlijk is geld fijn om te hebben. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik kan op vakantie en woon in een fijn huis”, aldus Van der Spek. De bescheiden man verdient dus geen sterrensalaris.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kees van der Spek (@keesvanderspek)

Het salaris van Kees van der Spek ligt naar verwachting rond de €100.000 per jaar – meer dan genoeg om goed te kunnen leven. De beste man rijdt nog altijd rond in zijn trouwe Citroën, waar hij geen afstand van wil doen. We hopen in ieder geval dat de televisiemaker nog lang te zien zal zijn op de buis, met zijn spraakmakende en spectaculaire programma’s.