De 36-jarige Alex Hirschi, beter bekend als Supercar Blondie, komt uit Queensland, Australië en is al langer dan tien jaar een vaste waarde op het sociale toneel dankzij haar radiowerk, sprankelende persoonlijkheid en liefde voor luxe vierwielers. Ze resideert in Dubai, maar bereikt met haar social media presentie en YouTube de hele wereld. Dit is hoe vermogend deze vrouwelijke auto-YouTuber is.

Supercar Blondie een Australische expat in het Midden-Oosten

Hirschi verhuisde in 2008 naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, waar ze werkte als nieuwslezer en presentatrice voor het radiostation Dubai Eye 103.8. Toen nog bekend als Radio Blondie, interviewde ze verschillende beroemdheden over hun liefde voor auto’s – waaronder John Travolta en Jake Gyllenhaal. Vanuit hier is ze uitgegroeid tot een heus fenomeen in de wereld van pk’s.

10 jaar later, in 2018, zegde Hirschi haar baan bij de radioshow vaarwel om full-time videomaker te worden. En sindsdien is ze er niet op achteruit gegaan. Ze is het huwelijksbootje ingestapt met Nik Hirschi, die tevens haar manager en cameraman is. Nik, voormalig bankier, heeft een belangrijke rol gespeeld in haar succes. Hoewel hij opduikt in een aantal van Alex’ video’s en posts op sociale media, neemt Nik grotendeels een rol op de achtergrond en laat zijn vrouw genieten van de roem en glorie die voortkomen uit hun harde werk en gedeelde passies.

Tv-programma TopGear

Hirschi begon in 2015 actief met Instagram, toen ze nog maar iets van 300 volgers had. Nu ruim 7 jaar verder heeft ze maar liefst 9,1 miljoen mensen die ze kan rekenen tot haar volgers. En dat is nog maar het begin ervan. Ze heeft ook 6,5 miljoen YouTube-abonnees. Toen het iconische Britse tv-programma TopGear in 2019 een aflevering filmde in Dubai, was het niet meer dan logisch dat ze voor een item aanklopte bij Supercar Blondie. Ze verscheen samen met gastheren Richard Hammond en James May en mocht in hetzelfde jaar ook racen met de McLaren SLR tegen een 1.600 pk Dune Buggy voor Top Gear France .

Voor iemand die net zoveel van auto’s houdt als zij, heeft Hirschi met haar baan niks maar dan ook echt niks te klagen. Ze was de eerste persoon die de Devel Sixteen bestuurde, een geplande 5.000 pk sterke hypercar die het geesteskind is van een zakenman uit de VAE, de Bugatti Divo van $8 miljoen en de eenmalige Bugatti Veyron L’Or Blanc, die speciaal voor haar van Berlijn naar Dubai was overgevlogen om te beoordelen.

Ze wordt in gelegenheid gesteld door diverse bedrijven om een primeur te krijgen in de meest zeldzame bolides, maar zelf heeft ze ook een indrukwekkende autocollectie. Vorig jaar vertelde Hirschi aan het Britse tijdschrift GQ dat ze haar geliefde Lamborghini Huracan vóór de lockdown had verkocht en niet eens haar eigen wielen had toen de pandemie toesloeg. “Ik had eigenlijk al drie maanden geen auto”, onthulde ze. “Maar ik heb net de nieuwe Rolls-Royce Wraith Black Badge gekregen. En ik heb ook net een nieuwe auto afgeleverd… een McLaren 720S. We hebben ook een aanbetaling gedaan op een Tesla Cybertruck, maar die is pas over een jaar of zo uit.”

Vermogen en gesponsorde posts

Volgens een onderzoek uit 2020, opgesteld door de Britse vergelijkingswebsite GoCompare, kan Hirschi naar schatting 1,4 miljoen dollar per jaar vangen aan gesponsorde posts op sociale media. Vanaf 2021 wordt het vermogen van Supercar Blondie geschat op 17 miljoen dollar. Lang niet slecht voor een 36-jarige expat die haar fantasieën uitleeft in het Midden-Oosten.