We zien wel vaker dashcam beelden rondgaan op het wereldwijde web waarin mensen expres voor de auto springen om verzekeringsgeld los te peuteren. Sommigen rennen zelf tegen een auto aan, met weinig letsel als gevolg, maar bij anderen heeft het meer weg van suïcide. Een Hongaarse man ging tot het extreme en liet zich overrijden door een voorbijrazende trein, en verloor in het proces zijn beide benen.

Hongaar gaat tot het uiterste om verzekeringsgeld toe te eigenen

De rechtbank ontdekte dat de man, Sandor Cs., wegens privacywetten wordt zijn naam geheim gehouden, uit Nyircsaszari, Hongarije, in het jaar voorafgaand aan het incident 14 levensverzekeringen had afgesloten. Het incident vond plaats in 2014 en zelf claimt de man dat hij in een glasscherf was gestapt en daardoor languit op het spoor terecht kwam, met alle gevolgen van dien. Kort na de gebeurtenis deed de echtgenote van de verdachte aangifte van het voorval bij de verzekeringsmaatschappij.

“Ik vind de uitspraak heel eigenaardig. Natuurlijk is het niet wat ik had verwacht. Ik ben teleurgesteld. Ik moet dit tot het einde zien, want zoals het nu is, is dit niet juist, en de rechtbank moet hetzelfde voelen.”

Twee verloren ledenmaten en mogelijk de bak in

Sandor beweerde ook financieel advies te hebben gekregen dat hem aanmoedigde om de polissen af ​​te sluiten. Volgens zijn adviseur leveren verzekeringen een beter rendement op spaarrekeningen.

De vrouw van de kreupele man was al snel ter plaatse en had speciale uitrusting bij zich om het bloeden te stelpen. Daarnaast beweerde de machinist eerst dat de man inderdaad onder de trein was gevallen, maar later veranderde hij zijn bekentenis door te zeggen dat de verdachte opzettelijk onder het voertuig lag. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgde voor een lastige zaak. Ruim zeven jaar na het voorgeval is er definitief uitspraak gedaan en de Hongaar zal twee jaar moeten brommen in bak.

Sandors benen zijn vanaf de knie geamputeerd en heeft sinds kort prothetische ledematen. Hij beweert dat de medische rekeningen en juridische kosten hem nu failliet hebben gemaakt.