Mooi is subjectief, maar wanneer Hulstkamp Christie’s-makelaar Leslie de Ruiter het zegt, zijn we het over het algemeen roerend met hem eens. Op zijn LinkedIn-pagina deelde hij “zoals beloofd” een video van wat hij omschrijft als het “op één na mooiste huis van het Gooi”.

“Het op één na mooiste huis van het Gooi”

De woning staat in de stille verkoop, waardoor het beeldmateriaal en de details beperkt blijven, maar in de video zien we onder meer een  kookeiland met marmeren werkblad, een visgraatvloer, design meubels, een aparte piano-kamer en een riante tuin met een terras en veranda met bubbelbad.

De inrichting is zeer smaakvol met kleurrijke meubilair en contrasterende donkere tonen. Wat De Ruiter het mooiste huis van ‘t Gooi vindt, is onduidelijk, maar wij durven een gokje te wagen: deze miljoenenvilla op loopafstand van het centrum van Laren. Dat zal ‘m echter niet zijn, want die staat in de etalage bij de concurrent, Netherlands Sotheby’s International Realty.

Jonge verkoper

Maar wie is de verkoper? Een bankier, een CEO of toch een crypto-investeerder? Allemaal niet. Nee, volgens Quote wordt het pand verkocht door de 22-jarige Mees Gijsen, die het vorstelijke pand in 2021 kocht voor nagenoeg € 3,5 miljoen. Op die leeftijd heeft hij logischerwijs hulp gehad van zijn vader. Quote schrijft: “Gijsen senior verdient zijn geld in de automotive en metaalindustrie met ‘toonaangevende leverancier van verspanende machines in de Benelux’ Gibas Numeriek.”

Hoewel de woning in de stille verkoop staat, valt te lezen op de website van Hulstkamp Christie’s dat er  € 7.250.000 voor gevraagd wordt. Bieden maar!