Wie z’n smaakpapillen wil trakteren door een chef in een Michelin-sterrenrestaurants, moet van goede huizen komen om de rekening af te kunnen lossen. Niet voor iedereen dus, en over het algemeen zeker niet voor studenten. Daar wil het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant ‘Noor’ in Groningen verandering in brengen.

“Investeren in potentiële gasten van de toekomst”

Om dat te doen geven ze studenten die in hun Michelin-sterrenrestaurant aanschuiven 50% korting op de totale rekening. Eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer willen eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en daarmee “investeren in potentiële gasten van de toekomst.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noor (@noorgroningen)

Hoewel Nederland volgens Chef’s Pencil op de 9e plek staat van de best betaalbare Michelin-sterrenrestaurants, is het lang niet voor iedereen toegankelijk. In totaal zijn er nu 94 restaurants met één ster en 21 met twee.

Foto: Chantal Arnts

Studentenaanbod in Michelin-sterrenrestaurant Noor

In mei van dit jaar werden diverse Michelinsterren vergeven en het Groningse Noor werd niet overgeslagen. Kort daarvoor was Noor als hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau gids binnengekomen.

Knolselderij gebakken in zoutkorst en verwerkt in diverse bereidingen met gezouten citroen, yoghurt en laurierolie (signatuurgerecht). (Foto: Chantal Arnts)

Jeroen Brouwer is trots op alle waarderingen, maar snapt dat een Michelinster een drempel kan vormen voor jonge mensen die interesse die toch willen proeven van hun “seizoensgebonden en dagverse ingrediënten”: “Wij zijn zelf dertigers en eten bij ons is ongedwongen en niet stijf. Maar wij gebruiken topproducten, dus daar hangt wel een prijskaartje aan. Daarom willen we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie de kans bieden om voor een betaalbare prijs te eten in een toprestaurant.”

Eigenaren van Noor: Marleen en Jeroen Brouwer. (Foto: Chantal Arnts)

Het studentenaanbod loopt van september tot en met december van 2022 en is iedere tweede dinsdag van de maand geldig. Let wel: de actie is alleen geldig voor studenten tussen de 18 en 25 jaar die ook daadwerkelijk aan kunnen tonen dat ze studeren. Wie aan de tafel zit en niet hieraan voldoet, betaalt gewoon de standaardprijzen.

Reserveren kan vanaf drie maanden tevoren via de website van Noor, waar voor de beschikbare datums een speciale studentenoptie te zien is.