Natuurlijk moeten de Formule-1 coureurs die bijna elke week verschillende circuits betreden ook op de normale weg in luxe en comfort rondrijden. Wij hebben een aantal coureurs onder de loep genomen om te kijken wat voor wagens zij allemaal in hun garage hebben staan. Er zitten een aantal zeer onverwachte wagens tussen waar menig mens een moord voor zou doen.

Privéauto’s van Formule 1-coureurs

Lewis Hamilton

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Hamilton beschrijft zijn Pagani Zonda 769 als de slechtste auto waar hij ooit in heeft gereden. Dat is ook niet gek aangezien Hamilton deze auto meerdere keren goed in de prak heeft gereden. Toch ziet de prachtige Italiaanse auto er geweldig uit. Aan de auto zijn prestaties qua snelheden en motor vermogen is het ook niet mis. De Pagani Zonda 760 heeft een V12 van 7,3 liter afkomstig van AMG. De Club sportversie heeft 650 pk en gaat van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden. Maar dit is slecht een exemplaar van zijn totale wagenpark.

Valtteri Bottas

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Met een vermogen van rond de 20 miljoen dollar kan Bottas best wel wat kwijt aan auto’s. De Fin die bij Mercedes rijdt heeft een prachtige Mclaren 675LT. Deze sportwagen heeft een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 675 pk. De wagen had ook geen misselijk prijsje. Hij heeft er ongeveer € 390.000 voor betaald.

Max Verstappen

De Nederlandse trots in de Formule-1 mag natuurlijk ook niet ontbreken. We weten hoe hij woont in Monaco en hoeveel hij verdient met zijn contract bij Red Bull Racing, maar wat rijd onze Nederlandse coureur op de normale wegen? Nou, hij rijdt de Aston Martin Valkyrie onder anderen. Dit pareltje is zonder twijfel het meest spectaculaire onderdeel van zijn collectie. Deze bolide wordt aangedreven door een 6,5-liter V12 en zou binnen 2,5 seconden 100 km/u aan moeten tikken. Interessant detail: voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo heeft alvorens hij vertrok bij Red Bull ook nog een sleutel mogen ontvangen van deze Aston Martin Valkyrie.

Sergio Perez

Formule-1 Perez

Deze Mexicaanse Red Bull Racing-coureur heeft wel een hele unieke bolide. Ter ere van de samenwerking tussen Mercedes en McLaren in de Formule-1 maakte ze samen een auto. De nieuwprijs van deze beauty is € 614.000. Binnen 3,8 seconde is hij van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid is een schrikwekkende 334 kilometer per uur. De wagen werd zes jaren geproduceerd en er bestaan op dit moment nog maar 2157 in deze uitvoering.

Charles Leclerc

Charles Leclerc

Charles Leclerc is een perfect voorbeeld als het gaat om bij het juiste Formule-1 team zitten. Als je bij Ferrari zit is de kans groot dat als je goed presteert dat je een Ferarri cadeau krijgt. Dat was bij Leclerc twee keer het geval. Toen hij 20 werd kreeg hij een dikke wagen cadeau. En toen hij een aantal jaar ouder werd kreeg hij ook nog een Ferrari 488 Pista Spider. Hij vergelijkt deze wagen met hij hoe scheurt op de Formule-1 circuits. Dat verklapt al meteen hoe ongelofelijk snel deze wagen is.

Carlos Sainz

Volkswagen Carlos Sainz Formule-1

In de Formule-1 serie op Netflix Drive to Survive aflevering 8 zitten Carlos Sainz en zijn vader samen in een Volkswagen Polo GTI. Hij verteld zijn vader dat hij altijd de vraag krijgt wat zijn daily driver is. Ze verwachten dan een Pagani, Porsche, Ferrari of een McLaren. Hij antwoord altijd op deze vragen dat hij een Volkswagen heeft. Fans denken dan vaak dat hij een grapje maakt, maar Sainz maakt helemaal geen grap. Hij vind het onnodig en ziet een auto als bijzaak.

Lando Norris

Natuurlijk moet je een McLaren hebben als je uit het Verenigd Koninkrijk komt en ook nog eens Formule-1 coureur bent voor McLaren. Norris was op zijn 19e al trots eigenaar van de McLaren 570S Coupé S. Hij blijft ook volledig in het thema van McLaren. De sportwagen is fel oranje en is wel £ 150.000 waard. Niet verkeerd op 19-jarige leeftijd!

Daniel Ricciardo

McLaren 720s Ricciardo

We hebben het al eerder gehad over de 32-jarige Australiër. McLaren lanceerde kort geleden een McLaren 720s Daniel Ricciardo-edition. Dit is niet de enige McLaren auto die hij in zijn garage heeft staan, zo heeft hij ook een diverse Porsches, Aston Martins en nog een McLaren. De prachtige McLaren 675LT die een topsnelheid heeft tot wel 330 km per uur.