X Factor-oprichter Simon Cowell is een waar icoon in de muziekindustrie. De 62-jarige heeft gedurende zijn carrière diverse succesvolle individuele artiesten en popgroepen ontdekt, zoals One Direction. Naast muziek is hij ook een auto- en hondenliefhebber in hart en nieren.

Simon Cowell heeft een neusje voor talent

Na enig succes in de jaren 80′ en 90′ als platenproducent en adviseur in de Britse muziekindustrie, vergaarde Cowell in 2001 nationale bekendheid als jurylid bij Pop Idol. Maar de meesten zullen hem kennen van The X Factor en Got Talent, die beiden wereldwijd zijn overgenomen, terwijl zijn muzieklabel nog altijd grote namen huishoudt.

Al deze successen hebben de BAFTA Special Award-winnaar geen windeieren gelegd. Met $ 51 miljoen aan inkomsten nam Forbes hem in 2020 mee in hun lijst ‘Celebrity 100 Earnings’. Hij is er niet vies van om geld te doneren en zou naar verluidt beschikken over een vermogen van omgerekend € 550 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Simon Cowell (@simoncowell)

Testament schrijven: “realiseerde me dat ik absoluut geen voorzieningen had getroffen”

De beslissing om zijn testament te schrijven komt nadat Cowell enkele paar maanden geleden een tragisch fietsongeluk meemaakte, waardoor hij zich extra goed realiseerde dat de dood onvermijdelijk is.

“Het testament dekt alles waar ik om geef – de goede doelen die ik steun. Luister, ik had pas onlangs een testament gemaakt, omdat ik nooit had gedacht dat ik dood zou gaan.  Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik dood zou gaan en dat ik absoluut geen voorzieningen had getroffen”, aldus de Britse miljonair.

Simon verklaarde tegelijkertijd dat het schrijven van zijn testament ‘een van de meest deprimerende dingen’ was die hij ooit heeft gedaan. “Het was vreselijk. Maar het feit dat ik het nu heb gedaan, heeft me gemoedsrust gegeven.”

In de hoop ‘alles waar hij om geeft’ in zijn testament te dekken, liet Cowell weten dat zijn geld gedoneerd zal worden aan twee goede doelen die zich inzetten voor honden. Naar eigen zeggen gaat het om een bedrag van £ 20 miljoen, omgerekend bijna € 24 miljoen.

Het geld is voor de zorg van honden, maar dat neemt niet weg dat honden op zichzelf ook vermogend kunnen zijn. Dat blijkt wel uit het bestaan van de Duitse herder Gunther VI, die beschikt over een fortuin van € 448 miljoen.