Tegenwoordig staan we niet meer zo te kijken van alle aparte dingen die zich op het internet afspelen, maar eens in de zoveel tijd worden we tóch weer compleet verrast. Zo is er een Taiwanese wiskundedocent die zijn wiskundelessen filmt en ze vervolgens op 18+ website Pornhub plaatst.

De Taiwanese docent plaatste al 200 video’s op het 18+ platform

Zijn naam op het volwassenenplatform is Changshumath666. In de video’s van de 34-jarige komen totaal geen seksuele handelingen voor: hij legt simpelweg wiskundige formules uit. Changsu heeft meer dan 200 video’s gedeeld op het platform en wordt in Taiwan gezien als een absolute meester in wiskunde. De Taiwanese docent zit al 15 jaar in het vak en geeft zowel online als fysieke lessen en wil zijn kennis wereldwijd overbrengen. Tsja, waarom ook niet?

De reden dat hij op het 18+ platform ging plaatsen was om aandacht te genereren. En dat bleek achteraf geen gekke denkwijze. Hij postte zijn video’s ook op YouTube, maar daar scoorde hij aanzienlijk lager op. Dit was niet zijn enige reden. Hij vindt ook dat de volwassen bevolking educatie in zijn vak mist en daarom is dit de uitgelezen site om dat doel te bereieken.

Slimme manier om aandacht te trekken

De Taiwanese docent wilde zijn publiek verbreden en heeft geprobeerd zijn video’s op meerdere flikflooi-websites gezet. Helaas werden ze allemaal afgekeurd, omdat er geen seksuele handelingen voorkomen en het puur educatief bedoeld is.

“Ik wilde geen wiskunde geven op een 18+ site. Ik wilde de wereld laten weten dat ik een leraar uit Taiwan ben die goed wiskunde kan onderwijzen. Mensen zijn misschien niet geïnteresseerd in mijn video’s, maar ze zullen allemaal weten dat er een leraar is die wiskunde geeft op een videoplatform voor volwassenen,” vertelde hij.

Het succes van zijn onderneming kan worden gemeten aan het feit dat hij in staat is geweest om 7.500.000 New Taiwan dollars (meer dan € 232.700) per jaar te verdienen. Hij gebruikt dit geld om zijn rekeningen te betalen en zijn werknemers te betalen, want die heeft hij ondertussen ook al. Zij helpen hem les te geven op zijn verschillende platformen, zoals bijvoorbeeld de video’s posten. Dus open maar vast je incognitovenster en volg een lesje wiskunde op z’n Taiwanees.