Robert Doornbos was voorheen wekelijks te zien bij Ziggo Sports, toen zij nog over licentie van de Formule 1 beschikten. Viaplay heeft die overgenomen, waardoor alleen het Formule 1 Café is overgebleven. Naar verluidt heeft ViaPlay Doornbos benaderd om voor een stevig bedrag de overstap te maken naar hun video-on-demanddienst,  maar Doornbos bleef trouw aan Ziggo.

Verleden van Robert Doornbos in de racewereld

Zijn kennis over de Formule 1 komt voort uit zijn eigen ervaring als racecoureur.  Vaak zie je dat de racers op hele jonge leeftijd al beginnen, maar Doornbos is vergeleken met anderen een laatbloeier geweest. Door zijn talent en goede contactenlijst heeft hij het uiteindelijk toch tot de Formule 1 geschopt. Hij was actief van van 2005 tot 2006 actief bij Red Bull Racing van 2005, toen Christian Horner er ook al zat. Het was zijn eerste jaar als teambaas van het Oostenrijkse team.

De 40-jarige Rotterdammer komt uit een rijke familie, wat bijna voor elke racecoureur geldt. Zijn ouders waren echte ondernemers en na zijn carrière kwam Doornbos erachter dat hij dit ook in zich had.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RobertDoornbos (@robertdoornbos)

Robert Doornbos heeft helaas niet helemaal zijn stempel kunnen drukken in de Formule 1. Hij kwam tot 11 races waarin zijn hoogtepunt de 12e positie was. Bij Red Bull fungeerde hij als derde driver. Bij blessures of ziekte van de eerste of tweede coureur zou hij deze positie dus innemen. In het seizoen 2007 zou hij een overstap maken naar een lager team, maar zijn toenmalige Red Bull-concurrent nam deze kans van hem af.

Na de domper van de Formule 1 maakte hij de overstap naar het Amerikaanse Champ Car World Series. Daar groeide hij kort door de bocht uit tot de verrassing van het seizoen en dat leverde hem ook een derde positie en een rookie van het jaar award op.

Fikse tegenvaller

Uiteraard zorgde de Formule 1 voor een prima loonstrookje en met dat verdiende geld heeft hij verschillende ondernemingen gestart, maar elk succesverhaal kent ook z’n tegenslagen. De voormalige financier van Doornbos wilde € 11,5 miljoen van hem krijgen als ‘schadevergoeding. In een lang ‘gevecht’ in de rechtszaal leek Doornbos zijn gelijk te krijgen omdat het om een gift zou gaan en niet om een lening, maar toch kreeg zijn voormalig financier het voor elkaar om de rechtszaak te winnen en dat heeft hem flink duur komen te staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RobertDoornbos (@robertdoornbos)

Ondernemershart Robert Doornbos

Door slim te handelen kon hij de schade daardoor beperken. Het begon met een eigen webshop voor speeltjes in bed, vervolgens kwam hij tevoorschijn als analist en sinds kort is de beste man ook nog eens algemeen directeur bij Porsche (Pon) Luxury Cars in Rotterdam.

YouTuber Gio bracht in zijn vlog een bezoekje aan de garage waarin hij van Robert Doornbos een tour krijgt. Bij het zien van de tour zul je je niet verbazen dat je als directeur van zo’n zaak beschikt over een flink vermogen. Om precies te zijn zou de Rotterdammer en vermogen van € 15 miljoen hebben.