Het leven is kort, maar toch schoppen sommigen het indrukwekkend ver in hun korte bestaan. Zhao Changpeng, veelal simpelweg CZ genoemd, kan daar als geen ander over meepraten en werd in nog geen 10 jaar miljardair.

Wie is Zhao Changpeng?

Maak kennis met de op de 13-na rijkste Aziaat, de Chinees-Canadese zakenman Zhao Changpeng. Vroeger moest hij zich helemaal kapot werken om überhaupt rond te komen, maar dat is allang  verleden tijd nadat cryptocurrency fungeerde als zijn reddende engel. Op 10 januari werd zijn vermogen op een krankzinnige $ 96 miljard (€ 85 miljard) geschat door Bloomberg Billionaires Index.

CEO van Binance

Er is veel bewondering voor Changpeng. Hij wordt als de oprichter van Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling, omschreven als een pionier, door zijn kijk op cryptocurrency. Kortom: zijn genomen risico’s hebben zijn vruchten afgeworpen.

In 2013 werd hij aangemoedigd door een aantal vrienden tijdens het pokeren om wat geld te kunnen investeren. Na meer research te hebben gedaan zag Changpeng het al helemaal voor zich. De 44-jarige zette alles op alles in de Bitcoin. Zelfs zijn huis werd verkocht om in Bitcoin te kunnen investeren. Achteraf kon hij geen betere beslissing hebben gemaakt, want daardoor staat Zhao Changpeng op het plek waar hij nu staat.

Zhao Changpeng werd in 1977 geboren in de Chinese provincie Jiangsu. Toen hij 12 werd zijn vader, die professor was aan de universiteit, verbannen uit het land omdat China op dat moment de Culturele Revolutie doormaakte. Het gezin vluchtte naar Vancouver, Canada, en daar moest Changpeng hard moeten werken om zijn gezin te onderhouden met een baantje bij de welbekende fastfood-toko McDonald’s.

Op één na grootse aandeelhouder van zakenblad Forbes

Als één van de rijkste cryptomiljardairs ter wereld heeft hij zich met Binance ingekocht bij het Amerikaanse zakenblad Forbes. Hij had $ 200 miljoen (€ 176 miljoen) voor de gedeeltelijke aanschaf van het 104 jaar oude magazine en is zodoende de op één na grootste aandeelhouder.

Zhao Changpeng zijn luxe leven in Dubai

China en Canada heeft hij ingeruild voor de Verenigde Arabische Emiraten waar hij tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen december werd gespot tussen alle succesvolle ondernemers en andere bekendheden. Je zou kunnen stellen dat hij geniet van zijn luxe leventje in Dubai en hij geeft dan ook vrij uitbundige diners waar alle andere rijke piefen ook te vinden zijn.