De gelukkige (ver)koper kan op een golden ticket rekenen bij de extreem zeldzame Bugatti Centodieci. De nieuwe prijs van de Centodieci is inmiddels zo een vijf miljoen euro meer, drie jaar later. De Centodieci wordt mogelijk de duurste Bugatti die in Duitsland zal worden verkocht.

Bugatti Centodieci kost bijna dubbele na drie jaar

Alle reden om je adem in te houden. Bijvoorbeeld als je op het gaspedaal trapt in de Bugatti Centodieci. Met een 8.0-liter W16-motor, inclu quad-turbo zullen de 2,4 seconden naar de 100 km/u geheid adembenemend verlopen. Of doortrappen naar de 380 kilometer per uur zelfs op de Duitse snelweg een goed idee is…? Waarschijnlijk niet. Maar dromen mag altijd.

De Centodieci kent veel overeenkomsten met het broertje Chiron. Ook in opzicht van de looks. In grote lijnen dan, zo ziet de Centodieci er uiteindelijk vooral extremer uit, met een agressievere bodyvorm.

De prijs van Centodieci: eye-watering bedrag van 12.999.000 euro

Met een oplage van tien modellen – uitverkocht – is deze praktisch ongebruikte Centodieci met vijf kilometer op de teller een lucratieve investering gebleken voor de verkoper. 

Althans, mits het lukt om de in januari afgeleverde bolide te verkopen. De gevraagde prijs van deze Bugatti Centodieci is niets minder dan het eye-watering bedrag van 12.999.000 euro. Oorspronkelijk verkocht Bugatti de Centodieci voor een prijs van 8 miljoen euro.

“Een herinterpretatie van de epochale EB110”

Dit is wat het gerenommeerde automerk over de Centodieci schrijft op eigen website: “De Centodieci zet Bugatti’s succesvolle 110-jarige koers van uitzonderlijk design en prestaties voort, en doet tegelijk de herinnering aan de recente geschiedenis van het merk herleven. Met de Centodieci – Italiaans voor 110 – creëerde Bugatti een herinterpretatie van de epochale EB110, die in 1991 werd beschouwd als de snelste en meest buitengewone supercar van zijn tijd. De EB110, gebouwd door Romano Artioli in Italië, was een belangrijke tussenstap voor de heroprichting van Bugatti in 1998 en voor de terugkeer naar de Franse roots in Molsheim.”

Hoeveel de vraagprijs van de Centodieci is in vergelijking met andere auto’s? Neem het met een korreltje zout wel – Wikipedia heeft deze handige lijst met duurste auto’s die zijn verkocht op een veiling. Voor ongeveer hetzelfde geld (inflatie terzijde etc.) kocht iemand bijvoorbeeld deze Ferrari 250 Testa Rossa.