De duurste nieuwe auto die in Nederland gekocht is? Die eer gaat naar de Bugatti Chiron l’Ébé. De Chiron dendert met een rotvaart naar de top van de lijst van duurste nieuwe auto’s.

Een museumstuk op vier wielen – zo exclusief is deze peperdure Bugatti Chiron. Een van de drie exemplaren is mogelijk door een Nederlander gekocht. En hoe exclusief deze custom Bugatti Chiron l’Ébé daadwerkelijk is? 

Bugatti

Iets met een ‘4’ en zes nullen

Het door Art Deco geïnspireerde design kent een 24-karaats afwerking met goud. De karakteristieke grille, met in het midden het Bugatti-logo, is bij dit model omhult met een gouden randje. Die afwerking zie je ook terug in de buitenste contouren van de motorkap, evenals de velgen.

l’Ébé is vernoemd naar de oudste dochter van Ettore Bugatti; de oprichter van het exclusieve automerk. Zij bracht het boek uit The Story of Bugatti, een biografie over haar vader. De link tussen haar en het project: de in 1903 geboren l’Ébé was verzot op én geoefend in Art Deco. 

“L’Ébé Bugatti’s biografie van haar vader hielp ons Ettore’s persoonlijkheid, zijn doelen en belangen te begrijpen. Puttend uit deze kennis, waren we in staat om het Bugatti DNA naar het heden te transporteren,” zegt Hendrik Malinowski, managing director namens Bugatti.

“Met deze speciale configuratie voor de laatste drie Chiron en Chiron Sport2 modellen, willen we L’Ébé eren. En haar de plaats in de geschiedenis van ons merk geven, die ze verdient.”

Oude record duurste nieuwe auto ook in handen van Bugatti

De Bugatti kostte een slordige 4.064.477 euro, meldt TopGear. En daarmee verbreekt de Bugatti het oude record van duurste nieuwe auto die gekocht werd in Nederland. Het oude record stond op de naam van… jawel, ook een Bugatti Chiron, Sport. Die kostte een dikke 3,7 miljoen euro, vorig jaar.

Foto’s: Bugatti