Sinds 24 juni kan er weer geboden worden op een nieuwe woning in Haarlem. We doelen op een grachtenpand in het hart van de stad die is gebouwd in een brutalistische stijl, kenmerkend aan de blokachtige structuren van ruw onafgewerkt gewapend beton.

Excentriek grachtenpand in Haarlem

Over het algemeen krijgen we het nou niet bepaald warm van een overschot aan beton, maar in dit geval ligt het er allemaal zeer degelijk en stijlvol bij. Eerlijk is eerlijk. Daarbij zorgt de speelse en moderne inrichting voor heel wat woongenot. Het interieur is zeer uitgesproken met een legio aan opgezette dieren, van tijgers tot giraffen en van zebra’s tot een of ander harig monster onder de trap.

In 2019 werd het grachtenpand met 343 m² en vijf slaapkamers onder architectuur verbouwd, waarbij betonnen wanden en plafonds zijn doorgetrokken tot de eerste verdieping. Geen koude voeten meer dankzij de aangelegde en vanuit haast ideeën ruimte wordt u getrakteerd op een audiovisueel spektakel dankzij Sonos-apparatuur en moderne inbouwspots met gouden voering.

De open keuken is gemaakt in restaurantstijl waardoor u allerlei wereldgerechten op tafel kunt zetten. Los van de standaard keukenvoorzieningen is deze uitgerust met twee horeca-wijnkasten, op maat gemaakte keukenkasten die tot aan het plafond reiken, een grill- en bakplaat en twee ovens.

Haarlem grachtenpand

Verder is er nog een tuinkamer met glazen plafond en de zitkamer achterin de living een vier meter hoge aluminium schuifpui. met een sierlijke zwartstalen omlijsting. Achter de zitkamer met haard bevindt zich een ruimte die maximale privacy biedt. Omdat de ruimte tevens een eigen opgang heeft zou het behalve als kantoor of praktijk ook als bed & breakfast kunnen worden ingericht.

Balinees vertoeven

Het binnen- en buitenleven kan verenigd worden middels een schuifpui en volgens de makelaar schijnt de zon de hele dag op het terras in de achtertuin die wordt omsingeld door  bamboe- en grassoorten zodat het voelt alsof u zich in Bali waan. Iets wat binnenhuis overigens ook het geval is.

En last but not least is er nog een jacuzzi die ligt verscholen achter de praktijk- of kantoorruimte en door de grote platanen achterin zult u geen last hebben van eventuele pottenkijkers. Ziet u zichzelf hier al helemaal zitten? Voor € 2.850.000 is de hele mikmak van u.

Tuin grachtenpand