Werken met exotische materialen. Het is de link tussen Formule 1, ruimtevaart, luchtvaart, evenals horloges. Iets wat exclusieve horlogemaker Richard Mille uitmuntend naar een hoger niveau tilt. Het horlogemerk brengt een mechanisch horloge van slechts 1,75 mm(!) dikte. Deze RM UP-01 Ferrari van Richard Mille is daarmee het dunste horloge ter de wereld. 

 

Dunste horloge van Richard Mille en Ferrari: RM UP-01 Ferrari

Het exotische materiaal die het mogelijk maakt dat het bewegingsmechanisme acceleraties van 5.000 G weerstaat? Titanium Grade 5, de hoogste kwaliteitsgraad. Ook gebruikt in leger, lucht- en ruimtevaartindustrie, evenals de motorsport. 

Titanium is doorgaans net zo sterk als staal, maar 45 procent lichter. Het verwaardigen van dit metaal, des te meer bij Grade 5, is op zich al een duur proces, omdat het proces zeer tijdrovend en energieverslindend is. In het geval van deze samenstelling zijn de eigenschappen dan ook van het hoogste niveau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

Omschrijving van Richard Mille

“De RM UP-01 Ferrari is maar 1,75 millimeter dik. Een overwinning in technologische meesterschap, waarbij weer de grens verlegd is in de ultra-dunne uitdaging. Dit meesterwerk breekt met de bestaande stylistische richtlijnen, maar blijft ook trouw aan de identiteit en de spirit. Het (project) vertegenwoordigt een nieuwe benadering, waarbij techniek meer dan ooit het esthetische aspect bepaalt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Man of Many (@manofmanytastes)

Dunste horloge van Richard Mille en Ferrari kost 1,71 miljoen euro

Met maar 150 exemplaren van de RM UP-01 Ferrari en de ongelooflijke exclusiviteit van een mechanisch horloge dat slechts 1,75 mm dik is, is het prijskaartje behoorlijk exclusief en symbolisch. Wie 1,75 miljoen dollar (1,71 miljoen euro) kan missen, zal wellicht nog vlug zo een grensverleggend exemplaar kunnen bemachtigen. 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

De samenwerking tussen Richard Mille en Ferrari – het boegbeeld namens het F1-team is ook wel Charles Leclerc. De Ferrari-coureur is geregeld met een exclusieve Richard Mille te spotten.