Een ‘Seabreacher’ is een soort tweezits waterscooter die tegelijkertijd functies heeft vergelijkbaar met een onderzeeër. De vorm is gebaseerd op die van een haai en is ontworpen om de bewegingen van dat roofdier te imiteren. Het vaartuig is bedacht en ontwikkeld door twee ingenieurs: de Nieuw-Zeelander Rob Innes en zijn partner Amerikaan Dan Piazza.

Ontstaan van de Seabreacher

Om Seabreachers te verkopen richtte Innes en Piazza het bedrijf Innespace Inc. op, dat de semisub-waterscooter op de markt brengt, bouwt en aan klanten verkoopt. Er zijn er slechts een aantal van gemaakt en de eerste in Europa staat momenteel te koop.

@hydro_attack What a sight 🌊 #hydroattack #queenstown #newzealand #pilot #diving #fyp #tiktok ♬ Fred again.. turn on the lights edit5 – Fredagainagain

Seabreacher Z te koop op Ebay

De verkoper op Ebay omschrijft het model Seabreacher Z als “het eerste model van heel Europa.” Momenteel sjeest het vaartuig over de wateren rondom Ibiza voor promotionele doeleinden, maar als u kan voldoen aan de vraagprijs, ligt ‘ie binnenkort bij jouw aan het steiger. De desbetreffende Seabreacher is in mat zwart gespoten, terwijl het interieur een mix is van zwart-wit leder.

Seabreacher

De boot is uitgerust met een 300 pk sterke seadoo straalmotor die zorgt voor een topsnelheid van 110 km/u, terwijl onder water duiken kan met een snelheid van 55 km/u. Een ervaren piloot kan tot een minuut onder water blijven en vervolgens tot wel 5 meter hoog in de lucht springen. “Je kunt de boot op verschillende manieren laten landen op je buik, zij of zelfs op zijn rug. Eigenlijk alles wat een echte haai kan”, staat onder de advertentie. Daarnaast is dit model uitgerust met een “opklapbare snorkel”, waardoor ‘ie 360-graden kan rollen.

Testrit maken en 360-graden tollen

Deze boot wordt geleverd met een op maat gemaakt trailer  en bij serieuze interesse kunt u de boot in Spanje komen bekijken en een testritje maken. Het bedrijf zal een cursus geven en bij serieuze interesse regelen zij vliegtickets en een slaapplaats.Compleet. Als u overstapt naar Om de boot te kopen, worden al deze kosten in mindering gebracht op de aankoopwaarde van de boot

Er wordt gesuggereerd dat er wereldwijds slechts vijf Seabreachers zijn, waarvan dit de eerste is in Europa. Voor € 125.000 wordt u de rechtmatige eigenaren.