Dit chateau van € 3 miljoen in Frankrijk is wel heel erg bijzonder. Voor wie ervan droomt om als Franse koning door het leven te gaan is dit landhuis meer dan perfect!

Frans chateau werd gebouwd in 1860

Naast de legendarische geschiedenis van dit landhuis is ook de ligging ervan erg bijzonder. Het chateau bevindt zich namelijk in de zogeheten Rue Saint-Laurent wat verwijst naar het wereldberoemde en bovendien zeer luxueuze kledingmerk. Deze straat ligt in een bekend wijndorp van de Côte Chalonnaise.

Frankrijk

De voormalige president van de Parijse effectenbeurs liet het chateau anno 1860 bouwen als tweede woning. De Beau Monde werd hier ontvangen om te genieten van uitbundige feesten en exclusieve lokale wijnen.

Voormalig bejaardenhuis en hotelschool

Na het overlijden van de president heeft het gebouw nog gediend als bejaardenhuis voor priesters en als hotelschool. Tegenwoordig heeft het gebouw een functie als bed & breakfast, maar momenteel staat het vooral te koop aangeboden als woning.

Wijnliefhebbers worden op hun wenken bediend

Vooral als wijnliefhebber is dit paleis een absolute aanrader. De beste wijnen waaronder de Chardonnay en Pinot Noir komen uit de streek waar de woning zich bevindt. Binnen 15 minuten vanaf het chateau bevinden zich nog veel meer beroemde wijnplaatsen, denk daarbij aan: Meursault, Volnay, Chassagne-Montrachet en Pommard. Ook voor het beste eten kunt u in deze streken terecht. In de directe omgeving rondom het paleis zitten maar liefst zeven sterrenrestaurants, waaronder het bekende Maison Lameloise.

chateau

Naast deze perfecte ligging is de woning zélf ook een absoluut plaatje. Zo klassiek en kasteelachtig als de buitenzijde is zo is de binnenzijde ook. Het geeft allemaal een nette klassieke sfeer aan en is daarom niet rommelig of verouderd. Er is ondanks deze ietwat antieke sfeer geen gebrek aan moderniteit. Zo is de badkamer zeer luxe en is er bijvoorbeeld rekening gehouden met een inloopdouche en een bubbelbad.

chateau

Ook de masterbedroom en de andere slaapkamers geven een strakke en frisse indruk. Die moderniteit is in de bijzondere wijnkelder en diverse bijgebouwen iets minder terug te zien, maar dat is in die ruimtes uiteraard de bedoeling. De wijnkelder is zeer mysterieus en is uiterst uniek. Ook de kapel aan de achterzijde van het chateau geeft de woning een absolute meerwaarde. Er is sprake van een soort mini kerk waarin alles goed is bijgehouden en alles er dus nog erg netjes uitziet.

Vraagprijs van het chateau op Funda

Als je alles zo bij elkaar ziet valt de gevraagde € 3 miljoen reusachtig mee! In dit kasteeltje is wonen als een vorst in ieder geval gegarandeerd. Zie het structuur op Rue Saint-Laurent 15 hier op Funda. Déménager!

chateau