Floyd Mayweather, 50 cent en Nicolas Cage en Justin Bieber. Deze vier namen hebben meerdere dingen gemeen, maar het meest opvallende, is dat ze nar verluidt allemaal door Ferrari op een zwarte lijst zijn gezet en dus niet meer mogen rondrijden of auto’s mogen kopen van het autobedrijf uit Maranello.

Kim Kardashian op zwarte lijst van Ferrari

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om het legendarische Italiaanse merk boos te maken. Als het dit soort parktijken aangaat, is Ferrari behoorlijk snel op z’n tenen getrapt. De kleinste ingrijpen zijn al in strijd met het merkimago en de strenge richtlijnen die ze hanteren en nageleefd moeten worden door de eigenaren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Platinum Group (@platinum_group)

Terwijl het bij Justin Bieber overduidelijk was waarmee hij Ferrari provoceerden, waaronder het laten aanpassen 458 Italia en het kwijtraken en verkopen zonder toestemming van een andere, is het in het geval van Kardashian vrij onduidelijk. Er is geen bewijs dat Kim überhaupt een Ferrari bezit, behalve een 458 Italia die haar in 2011 werd geschonken door een voortvluchtige Maleisische zakenman, genaamd Jho Low. Toch is ze volgens de volgens de Italiaanse krant Il Giornale op een zwarte lijst gezet.

De 41-jarige gaf onlangs een rondleiding door haar herenhuis (ter waarde van $ 60 miljoen) in Calabasas. Hierin wordt ook aandacht gegeven aan haar verzameling op maat gemaakte luxe auto’s, zoals deze Lamborghini Urus Mansory.

Al haar auto’s heeft ze dezelfde kleur van haar woning gegeven, dus het zou kunnen dat daar ook een Ferrari mee is gemoeid. “Ik ben altijd een automeisje geweest. Ik hou van auto’s en ik wilde echt iets anders. Ik wilde dat mijn auto’s zouden opgaan in mijn huis, dat grijs is.”

Zwarte lijst van Ferrari

Echter is er een addertje onder het gras. Zij die op een zwarte lijst worden geplaatst. kunnen alleen serieproductie-Ferrari’s kopen, zoals de Roma en de aankomende Purosangue. Beperkte productiemodellen en exclusieve Ferrari’s zullen voor hen verboden terrein zijn. Ongeacht hoe rijk Kim Kardashian dan ook mag zijn (haar vermogen wordt geschat op $ 1,8 miljard), niet alles is te koop.