Lego is in het verleden allerlei samenwerkingen met allerlei bedrijven aangegaan, maar nimmer met de Italiaanse autofabrikant Ferrari. Daar is echter verandering in gekomen. De Deense speelgoedfabrikant werkt rechtstreeks samen met het merk uit Maranello en brengen samen een Lego-versie van de Daytona SP3 uit, bestaande uit 3.778 stuks.

Daytona SP3 van plastic blokjes

Gedurende het ontwerpproces, stuurde Lego een team naar Italië om getuige te zijn van de bouw van de oogverblindende supercar, meldt Car and Driver. De informatie en kennis die tijdens deze trip werd opgedaan konden ze in een tijdsbestek van maar liefst twee jaar de Daytona SP3-model op een schaal van 1:8-schaal namaken.

Lego Ferrari Daytona SP3-05

Een welkom alternatief als u achter het net heeft gevist bij de release van de echte Sp3. Daarvan waren vrijwel direct alle 599 exemplaren uitverkocht, ondanks de prijskaart van maar liefst € 2 miljoen.

Samenwerking verliep soms stroef

Uiteindelijk kunnen beide bedrijven concluderen dat alle uren en het detailwerk de moeite waard zijn geweest. “Zo vaak besteed je twee tot drie weken aan een klein detail en [Ferrari] zei ‘Ja, het is goed’,” vertelt Aurélien Rouffiange, senior designer bij Lego. “En de week erna: ‘Trouwens, we hebben het veranderd. Zo is het niet meer’, en dan moet je terug en iets nieuws doen.”

De Lego Technic Daytona SP3 is iets langer dan 58 centimeter en is uitgerust met een replica van de 829 pk V12-motor en de werkende achtversnellingsbak. De deuren zijn in vlinderstijl en het afneembare zwart paneeldak levensecht nagemaakt. De gehele set bestaat uit 3.778 stuks, waarvan sommige uniek zijn voor dit specifieke model.

Nu verkrijgbaar in de webshop

Onder Lego-fans zijn vast een hoop Ferrari-fans, en vice versa, waarbij het serotonine bij het zien van deze release naar nieuwe hoogtes wordt gebracht. En om het nog beter te maken: de Lego-versie van de Daytona SP3 is nu verkrijgbaar in de webshop voor € 399,99.