Iedereen houdt van succesverhalen en aangezien we er genoeg van krijgen, gaan het het hebben over de wijze waarop de Britse Scott Oldroyd zijn succesvolle onderneming begon. In een interview met LAdBible onthulde de man hoe hij een marktkraam opzette met £ 20 (€ 23) die hij leende en hoe dat vervolgens transformeerde tot een indrukwekkende vastgoedportfolio.

Ontslagen zonnepaneelmonteur zet succesvolle onderneming op met £ 20

Oldroyd komt uit West Yorkshire en was voorheen zonnepaneelmonteur van zonnepanelen, maar raakte werkloos nadat hij naar eigen zeggen onterecht werd ontslagen. In 2015 probeerde de 44-jarige zijn eigen tuin- en landschapsbedrijf op te zetten, maar in 2018 bevond viel alles in duigen vanwege ongebruikelijk nat weer.

“​​Er was gewoon geen werk omdat het zo slecht weer was en ik mezelf een beetje in een depressie belandde. Ik zat daar dag in dag uit een spelletje te spelen op mijn telefoon, liever dan opstaan ​​en iets doen”, vertelde hij aan LadBible.

Marktkraam

Het prille begin van de marktkraam met houten feestdag versieringen

Niet alleen zijn portemonnee, maar ook zijn geestelijke gezondheid begon dus te lijden onder de situatie. Totdat een amice van hem hem aanspoorde om een samen simpele marktkraam op te tuigen en houten beelden te verkopen. Om van start te gaan kreeg hij een briefje van omgerekend iets meer dan twee tientjes in zijn handen gedrukt, maar dat was klaarblijkelijk alles wat hij nodig had om een succesvolle onderneming op te starten.

So Wood Ornamentals

De ontslagen zonnepaneelmonteur gebruikte het relatief lage bedrag om zijn eigen houten kerstversieringen te maken en hoewel het enige tijd duurde voordat het het aansloeg in de gemeenschap, verdiende Oldroyd samen met zijn vriend tijdens de feestdagen circa £ 3.000 (€ 3.470).

Daarna is alles in sneltreinvaart gegaan en ondertussen heeft hij zelfs een bedrijfspand gekocht om vanuit te opereren.  Zijn bedrijf, So Wood Ornamentals, maakt allerlei artistieke bouwsel van lokaal geproduceerde materialen en levert in heel Engeland en Wales. “Het plan was om het gebouw altijd te kopen, maar we verwachtten dat het vijf of zes jaar zou duren, niet binnen 12 maanden nadat ik in de winkel.”

zonnepaneelmonteur

Een voorbeeld van houtwerk dat zijn bedrijf maakt

Terwijl So Wood Ornamentals vorig jaar in de top drie van onafhankelijke winkels in Wakefield werd verkozen, vertelde Scott aan LADbible dat hij nu van plan is ‘het uiterlijk van de winkel volledig te veranderen’ en dat hij graag grotere opdrachten wil gaan aannemen.

Onroerend goed

Dat terwijl het allemaal begon met een eenvoudige kraampje in 2018. De 44-jarige heeft daarnaast ook onroerend goed in handen ter waarde van ongeveer £ 500.000 (€ 580.000) aangezien hij niet alleen eigenaar is van de winkel, maar ook van de flats erboven.
Bovendien heeft de zoon van Scott interesse getoond om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden. “Mijn zoon, Archie, is 12 en wil al graag het stokje overnemen als hij van school komt”, zei Scott. Samen met zijn gezin is hij van plan om naar een groter huis verhuizen, zodat ieder van zijn drie kinderen een eigen slaapkamer heeft.