Toptennisser Roger Federer is een groot liefhebber van horloges en een van de bekendste ambassadeurs van het horlogemerk Rolex. Hierdoor loopt de Zwitserse tennisser vaak rond met de nieuwste en duurste horloges van het merk uit de Zwitserse bergen. Hij is dus niet alleen geweldig met zijn spel op het veld, maar ook zeker in zijn stijl buiten het veld.

 

Roger Federer als ambassadeur van Rolex

De 40-jarige Zwitser is hoofdzakelijk niet bekend van het dragen van Rolex horloges, maar van het winnen van tenniswedstrijden. Roger Federer heeft in zijn gehele tenniscarrière tot nu toe 20 Grand Slam titels gewonnen, waarvan 8 titels op het legendarische Wimbledon toernooi. Ondanks zijn hoge leeftijd voor topsport, maar liefst 40 jaar, lukt het hem nog steeds om mee te draaien in de absolute wereldtop. Normaliter neemt hij altijd deel aan het prestigieuze en oude tennistoernooi Wimbledon. Dit jaar was hij echter niet op het veld te vinden. Federer was te zien op de tribune met zijn nieuwe aanwinst. Roger Federer kwam strak in pak naar Wimbledon, om aanwezig te zijn bij een huldiging voor de voormalige kampioenen tijdens een ceremonie die in het thema stond van de honderdste verjaardag van de centre court-wedstrijden op de All Engeland Club.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Het nieuwe horloge van Federer

Om zijn pols droeg Federer een splinternieuwe Rolex Cosmograph Daytona ‘Orange’, een off-catalogus editie. Dit horloge is een lust voor het oog en is daarom ook zeker niet onopvallend gebleven bij de liefhebbers en fotografen. De Daytona ‘Orange’ is gemaakt van 18-karaats geelgoud, wat gemonteerd is op een Oysterflex-band, een zwarte wijzerplaat en zorgt in combinatie met de chronograaf voor een prachtige uitstraling. Als kers op de taart heeft het horloge een ring met 32 baguette-geslepen oranje saffieren. Dit maakt de Daytona ‘Orange’ een mooie en opvallende verschijning.

Dit horloge is een off-catalogus Rolex. Dit betekent dat dit specifieke model nergens officieel te koop is bij Rolex of in de boetieks wordt getoond. Met andere woorden, dit model is erg exclusief en daarmee ook zeer zeldzaam. Het horloge wordt door Rolex alleen aangeboden aan de beste klanten of grootste ambassadeurs van het Zwitserse horlogemerk. Doorgaans zijn deze off-catalogus Rolex horloges de duurste en meest luxe werken van Rolex. Met een retail prijskaartje van (ongeveer) 86.750 dollar is het toch een aardige jongen die veel liefhebbers wel aan hun pols zouden willen.