Lieke Martens is een begrip in vrouwenvoetbal en daarbuiten. Een aanvallende middenvelder van topniveau die zich bewezen heeft namens Oranje, maar ook namens FC Barcelona. Martens verhuist van FC Barcelona naar PSG (Paris Saint-Germain) deze zomer. De overstap is qua salaris ook een opsteker: Martens gaat het dubbele verdienen bij PSG, dit is hoeveel zij verdient bij haar nieuwe club.

Salaris van Lieke Martens bij PSG: volgend avontuur in illustere carrière van Martens

Martens debuteerde in de Vrouwen Eredivisie op haar zestiende, bij SC Heerenveen. Via Standard Liège, Duisburg en Zweden (Kopparbergs/Göteborg en Rosengård) belandde de in Bergen, Limburg, geboren voetbalster uiteindelijk bij Barcelona. De prijswinnende Martens verhuist echter, de samenwerking met Barcelona eindigt na vijf jaar. 

Parijs is het vervolg daaraan vanaf het nieuwe voetbalseizoen. Hierover vertelde Lieke het volgende via Instagram: ‘Na vijf geweldige jaren bij deze fantastische club besluit ik dat onze wegen scheiden en ik een nieuw avontuur start.’

Dit is wat Lieke Martens aan salaris vangt bij PSG

Lieke gaat bij PSG flink vooruit in salaris, de Parijse club biedt het dubbele van wat Martens bij Barcelona verdiende. Van 250.000 euro per jaar naar een half miljoen euro per jaar. De nummer twee in het Franse voetbal wil met de komst van de aanvallende speler naar de eerste positie veroveren in de competitie. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)


Het bedrag staat aan de ene kant in schril contrast met wat een mannelijke pro verdient in voetbal. Tegelijkertijd zijn het juist talenten als Martens die de verdiensten in die sport juist naar een nieuw niveau tillen. Weinig vrouwen die op professioneel niveau voetballen kunnen op zulke bedragen rekenen. 

Mané verlegt intussen lat in top mannenvoetbal

Hoe groot de verschillen in salaris precies zijn bij de top van de mannen en vrouwen in voetbal? Neem bijvoorbeeld Mané. De Senegalese superster kan bij Bayern München rekenen op een gigantisch salaris. Mané verdient straks omgerekend €416.372.00… per week. Dat is dan 21.651.344 euro op jaarbasis. Nu spreken wij over één van de meest gewilde spelers van de afgelopen jaren, maar het biedt perspectief op de verschillen.