De eigenaar van steakhouse Nusr-Et (bekend van internetsensatie Salt Bae), D.ream Group, eigendom van Dogus Holding AS van de Turkse miljardair Ferit Sahenk, is in gesprek om een ​​belang van 20% te verkopen aan Qatars vermogensfonds (Qatar Investment Authority) van $ 450 miljard. Procentueel staat dat momenteel gelijk aan ongeveer $ 300 miljoen en als de deal wordt afgerond tegen deze prijs impliceert het een waardering van $ 1,5 miljard, meldt Bloomberg.

D.ream Group, eigenaar Nusr-Et steakhouses

Investeerders in het bedrijf zijn onder meer het Singaporese Temasek en de in Londen gevestigde private equity-onderneming Metric Capital Partners, die in 2018 een belang van 17 % kocht voor $ 200 miljoen, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op $ 1,18 miljard.

Nusr-Et, opgericht in 2010 in Istanbul door de Turkse slager Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae, en Mithat Erdem exploiteert onder meer steakhouses en hamburgertenten. Gökçe en Erdem hebben samen 49% in de restaurantketen, terwijl Sahenk’s D.ream Group, of Dogus Restaurants Entertainment & Management, de rest in handen heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Schuldsanering

De gesprekken werden vorige gemeld door de Turkse krant Sozcu. Dogus bevestigde de gesprekken met de QIA, maar weigerde verdere details te verstrekken. Datzelfde geldt voor QIA. Dogus heeft geprobeerd geld op te halen en toezeggingen na te komen die het aan banken heeft gedaan als onderdeel van een schuldsanering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Restaurants van Salt Bae

Terwijl de chefs in de steakhouses een mager loontje ontvangen, zwemt Salt Bae, die wereldwijd bekend werd door zijn eigenzinnige video’s waarin hij vlees snijdt en zout strooit, in het (blad)goud. De mijnwerkerszoon heeft ondertussen de deuren geopend van 18 restaurants en heeft illustere gasten geserveerd als David Beckham, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Conor McGregor, Kylian Mbappé en talloze andere voetballers en A-listers.

Het is dan ook geen restaurant voor ‘Jan Modaal’. Zie hieronder een voorbeeld van een bonnetje.