We hebben het over superjachten, dus goedkoop is een misschien ietwat misplaatste term. Toch zal Axioma relatief goedkoop op te pikken zijn. Het blauwe jacht is namelijk in beslag genomen van een Russische miljardair vanwege de sancties. Binnenkort zal het jacht een van de eerste in beslag genomen jachten zijn die geveild gaat worden.

In beslag genomen superjacht gaat geveild worden

Om een jacht aan te kunnen schaffen moet u over diepe zakken beschikken, om nog maar te zwijgen over het onderhoud. Toch kun u als beginnende miljonair dankzij deze zeldzame kans een relatief goedkoop op de kop tikken. Axioma werd in 2013 afgeleverd door Dunya Yachts en is het grootste motorjacht afkomstig van een Turkse scheepswerf.

Het 72-meter lange gevaarte was voor de oorlog in Oekraïne in eigendom van Dmitry Pumpyansky, eigenaar en voorzitter van OAO TMK, een Russische fabrikant van materiaal voor de olie- en gasindustrie die wereldwijd opereert. Verder is de 58-jarige eigenaar van een in Cyprus gevestigde investeringsmaatschappij Sinara Capital Management. Forbes schat zijn vermogen op $ 2,2 miljard.

Axioma is een van de zoveel inbeslagnames

Vanwege zijn fortuin zal de Rus er niet van wakker liggen van, maar hij moet toch echt zijn stijlvol blauw geverfde jacht gaan missen. Het Hooggerechtshof van Gibraltar, waar Axioma zit sinds het in beslag werd genomen, oordeelde een aantal weken geleden dat het jacht verkocht moet worden verkocht om de een ​​lening van $ 21,5 miljoen af ​​te betalen die Pyrene Investments, het bedrijf waarmee Pumpyansky Axioma beheert, momenteel is verschuldigd aan JP Morgan.

Axioma is 72 meter lang en beschikt over slaapvertrekken voor 12 gasten, een privébioscoop, een formele eetkamer en een zwembad. Verder krijgt de koper een vloot aan waterspeelgoed tot z’n beschikking, waaronder Sea-Doos, kajaks, paddleboards, wakeboards en duikuitrusting, evenals een opblaasbare waterglijbaan.

Verdere voorzieningen omvatten een fitnessruimte op het brugdek met kamerhoge ramen, een sauna en een stoombad.