Je kunt er niet omheen; de casual garderobe van een gentleman kan niet zonder drie tijdloze kledingstukken: denim jeans, T-shirts en polo shirts. Maar wat versta je eigenlijk onder casual? En hoe passen deze iconische kledingstukken in de casual style?

 

Wat is casual kleding mode?

Casual is een kledingstijl die niet onder een striktere dresscode valt. Het is de losse, relaxte en dagelijks te dragen modestijl. Alles draait om comfort met een persoonlijk tintje door de juiste mix van je garderobe.

Er zijn niet echt regels qua wat bij casual kleding hoort, maar er is wel een verschil tussen je indoor casual kleding en outdoor casual dresscode. Trainingspakken en clubs gaan bijvoorbeeld niet samen, om maar een voorbeeld te noemen.Uiteindelijk is het in dat opzicht beter om overdressed te zijn, dan niet aan de dresscode te voldoen.

Denim Jeans

Je kunt niet fout gaan met denim jeans, ongeacht of je de meer easy-going look neemt, met lichtere tingen, of juist kiest voor de zakelijkere kant van donkere denim jeans. Deze oerdegelijke broek doen het na meer dan zeventig jaar nog steeds erg goed. De vijf verschillende fits van jeans zorgen ook nog voor de perfect passende broekspijpen.

T-shirts

Als het aankomt op echt casual, dan zijn T-shirts way-to-go. Een essentieel onderdeel van elke de garderobe van een gentleman, – het subtiele stukje stof dat in veel situaties prima werkt.

Als het om T-shirts draait, kun je in jezelf eindeloos uitdrukken. Van simpele, gevatte kleuren als wit, grijs of zwart, tot de iets uitbundige kleuren, stijlen en patronen. De casual vuistregel geldt ook dan: de juiste fit van een T-shirt is belangrijk. Niets vloekt zo als de verkeerde maat van een T-shirt. Het valt op. Of ja. Het shirtje valt gewoon verkeerd, zeg maar.

Poloshirts

Iets formeler dan een ‘tee’, zijn poloshirts. Ook een essential voor je casual garderobe. Poloshirts zijn er in allerlei prijsklassen, inclusief diverse materialen. De stijlvolle modellen van poloshirts zijn natuurlijk chiquer. Maar uiteindelijk ook multifunctioneler, als het op wat nettere casual kleding aankomt.

Inspiratie opdoen voor de vernieuwde casual look? Je juiste maat vinden kan tegenvallen als je op één plek rondkijkt. Gelukkig kan dat ook makkelijker. Het navigeren op verschillende mode sites vergemakkelijkt het vinden van duizenden resultaten voor iedere denkbare kledingmaat.

Onderaan de streep is er voor ieder wat wils qua prijs, look en het gebruikte materiaal. Net als bij een t-shirt geldt bij alle poloshirts de vuistregel: de fit is eigenlijk belangrijker dan de prijs.