Een 22-jarige medewerker van een juwelier in Maastricht wordt door justitie verdacht van het illegaal verkopen van zo’n 15 Rolex-horloges. Met het geld dat de man daarmee verdiende onderhield hij zijn gokverslaving, maar besloot ook een extravagante levensstijl voor zich aan te meten.

Juweliersmedewerker stal 15 Rolex-horloges en sieraden

Uit politieonderzoek is gebleken dat hij zeker vijftien Rolex-horloges en diverse sieraden gestolen had van de juwelier waar hij werkte, meldt 1Limburg. De inmiddels 22-jarige uit Maastricht was van 2018 tot 2019 werkzaam de juwelier in het centrum van de stad, maar pas op de volreep van 2019 kwam de de eigenaar van de zaak tot de conclusie dat diverse dure horloges uit zijn voorraad ontbraken. Datzelfde gold voor enkele sieraden, ter waarde van ruim € 3.000.

Omdat sieraden van een bepaalde waarde zijn voorzien van een serienummer, kon de politie gericht op zoek naar de dader in het Digitaal Opkopers Register. Uit politieonderzoek is gebleken dat de gestolen sieraden en horloges verkocht waren aan juweliers in het zuiden van Limburg, maar ook aan één Amsterdamse juwelier en een bekende webwinkel. Zo kwamen ze de jonge Maastrichtenaar op het spoor.

Vakantie vieren en flessen poppen

Volgens justitie heeft de twintiger ruim € 124.000 ‘verdiend’ met al de gestolen bezittingen. Als een gewinterde crimineel besloot hij daarmee zijn gokverslaving te financieren. Ook boekte hij reizen naar het buitenland, waar hij zat in vip-lounges en op één avond zelfs 65 flessen drank bestelde.

Alles bij elkaar zou uiteindelijk resulteren in een strafdossier van zo’n 400 pagina’s.  “Ik was heel jong en dom”, verklaarde de 22-jarige. Echter maakt dat voor de rechter geen verschil.  “Uw werkgever moet erop kunnen vertrouwen dat u eerlijk werk levert. En wat doet u? Van al dat geld gaat u op vakantie, hangt de grote jongen uit, bestelt voor duizenden euro’s aan drank en dat allemaal van andermans centen. Ik vind het volstrekt onjuist”, zei de rechter stellig.

Er is vijf maanden cel tegen hem geëist en hij moet ook iedere cent van de ruim € 124.000 terugbetalen. Ondanks dat het er niet goed bij hem voor staat, is de veroordeelde horlogedief in hoger beroep gegaan. Want het feit dat er ook een gasdruk- en een luchtdrukwapen bij hem is gevonden werkt nou ook niet bepaald in zijn voordeel.