Amber Heard wordt gezien als de verliezer in de rechtszaak tussen haar en haar ex-man Johnny Depp. Echter moet ook Depp wat geld overmaken naar Heard ($ 2 miljoen), maar dat valt in het niet met de $ 10 miljoen die zij hem schuldig is. Om deze schulden af te kunnen betalen heeft de actrice haar woning in Californië verkocht.

Woning van Amber Heard in Californië

Amber Heard werd schuldig bevonden aan smaad en de rechter oordeelde dat ze in totaal $ 8,3 miljoen aan Depp moet gaan overmaken. Echter zegt ze dat ze niet genoeg heeft. De verkoop van haar woning in Yucca Valley, de Californische woestijn, helpt in ieder geval al iets. Volgens TMZ wist Heard het pand dat ze in 2019 aanschafte te verkopen voor $ 1,05 miljoen, een winst van $ 500.000.

Amber Heard

Er wordt gespeculeerd over het vermogen van Heard om de schade te dekken, die $ 10 miljoen aan compenserende schadevergoeding en $ 350.000 aan bestraffende schadevergoeding omvat. Ze zal ook $ 2 miljoen ontvangen van Depp in een tegenaanklacht, waardoor ze iets meer dan $ 8 miljoen moet gaan afbetalen.

Heard zou het huis in 2019 hebben gekocht via een anonieme trust en was enige tijd haar vaste verblijfplaats. Op 18 juli veranderde het eigendom ineens de eigenaar, wat getuigd van een stille verkoop. Volgens Dirt blijkt uit gegevens dat de kopers van de woning een getrouwd stel is, die, voor zover zij weten, geen connectie hebben met Heard.

Amber Heard

De woestijnwoning werd gebouwd in 2015, heeft drie slaapkamers en drie badkamers op meer dan 223 vierkante meter. Andere voorzieningen zijn een aangebouwde garage voor drie auto’s, led-verlichting alom, een surround sound-systeem en een 34 meter hoge brug.

Dubbel hoger beroep

Het team van Heard is in hoger beroep gegaan vanwege ‘fouten die in de rechtbank zijn gemaakt’. “We gaan daarom in beroep tegen het vonnis. Hoewel we ons realiseren dat de indiening van vandaag de vreugdevuren op Twitter zal doen ontbranden, zijn er stappen die we moeten nemen om zowel eerlijkheid als gerechtigheid te waarborgen”, zei een woordvoerder van Heard. Eén dag nadat dat was ingediend, besloot het team van Depp (op 22 juli) ook in beroep in te gaan om de $ 2 miljoen kwijt te schelden, meldt The Guardian.

Amber Heard