Op iedere kringverjaardag wordt de vraag wel gesteld: wat zou je doen met het geld als je de jackpot wint? Uw oom begint direct te oreren over een nieuw auto, terwijl uw net volwassen neefje begint over crypto- en vastgoedinvesteringen. Fictief dus, maar het overkwam het Britse koppel Joe en Jess Thwaite daadwerkelijk: “Over het algemeen is mijn geluk behoorlijk verschrikkelijk, om eerlijk te zijn”, aldus Joe.

Brits koppel win hoofdprijs van The National Lottery

Het koppel, dat al 11 jaar getrouwd is, uit Gloucestershire, een stadje vlakbij de grens met Wales, keken enorm uit naar het nieuws van wie de gelukkige winnaars zouden zijn. In de vroege morgen van 10 mei bleek dat ze in één klap multi-miljonairs geworden waren na het winnen van de hoofdprijs van The National Lottery: £ 184, 262, 899, omgerekend € 217 miljoen: de grootste Britse loterijwinst ooit.

In de meeste gevallen willen winnaars onder de radar blijven, maar dat geldt niet voor Joe en Jess. Nadat ze even van de schrik hebben kunnen bekomen, besluiten ze naar buiten te treden met het nieuws: “Wij willen niet door het leven gaan met een groot geheim. We willen vrienden mee kunnen nemen op een dure vakantie zonder uit te leggen waar we dat van betalen”, aldus Jess.

lotterij

“Toen ik het enorme bedrag zag, legde ik eerst mijn telefoon neer en haalde diep adem. Toen ben ik de getallen gaan tellen. Mijn vrouw lag toen nog in bed. Toen ik haar wakker maakte om het te vertellen, wilde ze het niet geloven. Ze dacht dat ik mijn bril niet op had”, verteld Joe aan Sky News.

Vier Caribische eilanden of 11 villa’s aan het deftige Londense Hyde Park

Sky News heeft uitgerekend wat het koppel allemaal zou kunnen kopen met de megajackpot: 4 Caribische eilanden of 11 villa’s aan het deftige Londense Hyde Park behoren tot de mogelijkheden. Joe gaat voor dat laatste, want hij is naar eigen zeggen al ” langere tijd op zoek naar een huis”. Het enige wat hij heeft veranderd in de zoektocht, is de prijsfilter. Die is niet meer nodig.

Ondanks dat Joe dezelfde dag nog naar werk ging, heeft hij ondertussen besloten te stoppen als salesmanager, terwijl zijn vrouw het familiebedrijf, een kapsalon, wil blijven runnen. Het zijn geen materialistische mensen, dus ze besteden het prijzengeld liever aan reisgeld voor hun in totaal vier kinderen, om maar niets te nomen.