In juli van 2018 werd Dušan Tadić vanuit Southampton naar Amsterdam gehaald voor €11,4 miljoen. Sinds het vertrek van Mathijs de Ligt naar Juventus draagt de Serviër de aanvoerdersband en is hij uitgegroeid tot één van de spelbeslissers bij Ajax. Tadić heeft het goed naar zijn zin in Nederland en zoals het nu staat lijkt hij nog wel even in Nederland te blijven. In zijn Amsterdamse grachtenpand welteverstaan.

Binnenkijken bij Dušan Tadić

Voor zijn tijd in de Premier League, zat hij ook al in de Eredivisie. Hij kwam eerder uit voor FC Groningen en FC Twente, maar AFC Ajax heeft zijn hart gestolen. Dit resulteerde ongetwijfeld in het feit dat hij in 2019, een jaar nadat hij bij Ajax neerstreek, een permanent verblijf op de kop tikte. De Ajacied was na het betalen van €2,2 miljoen de trotse en rechtmatige eigenaar van dit optrekje in Oud-Zuid.

Dušan Tadić

De originele vraagprijs lag op 2.295.000 euro, dus hij wist iets minder dan een ton te besparen. Met 191 vierkante meter woonoppervlakte en een tuin van 51 vierkante meter, een behoorlijke luxe in de hoofdstad, heeft Tadić flink uitgepakt.

Dušan Tadić

Het huis heeft vijf slaapkamers en twee badkamers die zijn verdeeld zijn over twee woonlagen. Qua buitenruimte heeft de Ajacied de keuze om te luchten op een van de twee balkons of zijn riante tuin. In de woonkeuken beschikt hij over allerlei inbouwapparatuur en staat er een wijnklimaatkoelkast, maar die zal meer gebruikt worden door gasten of zijn vrouw. Kortom: alles waar een profvoetballer in de Eredivisie van kan dromen. Uiteraard had hij ook iets verder een vrijstand huis kunnen kopen, maar nu zit hij wel middenin het bruisende stadsleven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dušan Tadić (@dt10_official)

Dušan Tadić’s toekomst bij Ajax

Kans is aannemelijk dat hij na zijn loopbaan als voetballer een andere functie binnen de club zal bekleden, wellicht bij de technische staf of iets dergelijks. Zijn voetbalcontract loopt nog tot medio 2024, met daarin een salaris van vier miljoen euro per jaar, dus hij zit nog wel even gebakken.

In de nacht van 27 op 28 juli werd de voetballer bij zijn huis opgewacht door twee overvallers. Het Parool schrijft dat de Serviër zijn auto parkeerde op de Van Eeghenstraat en terwijl hij naar huis liep werd opgewacht. Volgens de politie reageerde hij ‘zeer alert’ en zette het op een rennen. Moment later werd hij ingehaald en er ontstond een worsteling. Waarschijnlijk hadden ze het gemunt op één van zijn (Patek Philippe-)horloges, maar uiteindelijk gingen de overvallers er zonder buit vandoor.
Dušan Tadić woonkamer tuin