Op 21 april van 2016 kwam een van de grootste artiesten van de 20e eeuw, Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, op 57-jarige leeftijd te overlijden aan de gevolgen van een accidentele overdosis fentanyl. Het Amerikaanse multi-talent had geen testament opgemaakt, dus was het onduidelijk wat er met de achterlaten miljoen en spullen zou gebeuren.

Erfenis van Prince verdeeld door de rechtbank

Om alles in goede banen te leiden werd de rechtbank ingesteld en zodoende zijn alle eigendommen na pas 6 jaar verdeeld. En dat was nogal een opgave, want buiten het geld om, bestaat de erfenis van de Purple Rain-zanger ook ook uit muziekrechten en andere immateriële zaken. Bovendien was de artiest was niet getrouwd en hij had geen kinderen. Alles tezamen zou volgens Billboard een waarde vertegenwoordigen van minstens $ 156 miljoen, omgerekend bijna € 153 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prince (@prince)

Alles voor geld

Vrijwel direct na zijn overlijden werd zijn erfenis een probleem. In totaal zouden zo’n 30 mensen claimen familie van hem te zijn, maar na verscheidene DNA-onderzoeken stelde een rechter vast dat de meesten van hen geen aanspraak konden maken. Uiteindelijk bleven zijn zus en vijf halfbroers- en zussen in aanmerking om de erfenis te ontvangen.

Drie jongste erfgenamen

De drie jongste erfgenamen, waarvan er een al is overleden, hebben zich al laten uitkopen door muziekuitgeverij Primary Wave Music, meldt Variety. Dat muziekuitgeverij- en talentmanagementbedrijf uit New York krijgt, zodra alle belastingschulden zijn verrekend, ongeveer de helft van de erfenis en de andere helft gaat naar de drie oudere erfgenamen.

Ook gaat er een gedeelde naar Primary Wave, het managementbedrijf van de overleden zanger die belooft “de nalatenschap van Prince te beschermen”.