Veilinghuis Sotheby’s verwachtte schatte dat de Formule 1-auto tijdens hun veiling tussen de $ 6 en $ 8 miljoen zou gaan opleveren. Uiteraard hadden ze liever gehad dat het bedrag zou oplopen tot het laatstgenoemde getal, maar uiteindelijk zijn ze vast tevreden met € 6,22 die de auto waar zevenvoudig-wereldkampioen Michael Schumacher vier races mee won opleverde.

Formule 1-auto van Michael Schumacher onder de hamer

In totaal was deze Formule 1-wagen te zien in vier races: Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië. Schumacher wist alle vier de Grands Prix ermee te winnen en wat nog meer historische waarde aan de felrode vierwieler geeft. Met een verkoopprijs van rond de $ 6,2 miljoen is het echter niet de duurste, moderne Formule 1-auto die van eigenaar wisselde. Eerder werd er al een Ferrari F2001 verkocht voor om en nabij de $ 7,5 miljoen.

Michael Schumacher-03

De F300 werd in Monterey geveild, tijdens de Monterey Car Week. Scuderia, de racetak van Ferrari, bezat de auto nadat er niet meer mee geracet werd, totdat ze ‘m besloten te verkopen aan de vorige eigenaar die er liefst 23 jaar voor zorgde. Publiekelijk is de Ferrari sinds 1998 nooit meer gezien, vandaar dat het veilinghuis spreekt van een zeer uniek model.

Chassis-nummer 187 is voorzien van een 3.0-liter V10-motor en staat garant voor 800 pk.

Onlangs worden er steeds meer bezitting van de verongelukte F1-coureur geveild, zoals een Ferrari California en een Porsche Carrera GT, die al sinds 2013 niet meer in het openbaar gezien is. Hierdoor suggereren sommigen dat de Duitser inmiddels is overleden, maar zijn huidige toestand is gewoonweg onbekend.

Geldkoe van de autoveiling

€ 6 miljoen is uiteraard enorm veel geld, zeker voor een auto, maar een andere Ferrari ging voor bijna vier keer dat bedrag onder de hamer tijdens onder dezelfde veiling van Sotheby’s. Een Ferrari 410 Sport Spider uit 1955 waarin Phil Hill, Carroll Shelby, Eugenio Castellotti, Masten Gregory, Richie Ginther en Jo Bonnie hebben geracet werd verkocht voor een astronomisch bedrag van $ 22 miljoen.