De Amerikaanse autofabrikant Hennessey zet alles op alles om alle records te breken. Eigenaar John Hennessey is een waaghals en zei een aantal jaar geleden in een interview dat 480 km/h slechts een begin is. Met de nieuwe Venom F5 Roadser menen ze de  “snelste en krachtigste roadster ter wereld” te hebben geproduceerd.

Hennessey Venom F5 Roadster

De Venom F5 Roadster maakte zijn publieksdebuut tijdens The Quail, A Motorsports Gathering, een van de belangrijkste evenementen van de Monterey Car Week in 2022.  Het Amerikaanse bedrijf zegt dat de Roadster bijna identiek is aan de eerder uitgebrachte coupé-versie, exclusief het voor de hand liggende cabriodak en kleine aanpassingen aan de koolstofvezelkuip.

Hennessey Venom F5 Roadster-3

De F5 Roadster wordt ook aangedreven door dezelfde twin-turbo 6,6-liter V8-motor. Hennessey zorgt altijd voor krankzinnige getallen en dat is ook dit keer weer het geval. De in het midden gemonteerde V8 is in staat om 1.817 pk en 1.193 Nm koppel te produceren waarmee een maximale snelheid te bereiken van 480 km/h, waardoor ze schrijven dat de F5 Roadster de krachtigste cabrio ter wereld is.

Het is een ongeëvenaarde ervaring”, aldus John Hennessey, CEO en oprichter van het bedrijf. “De Roadster neemt de snelheid en de opwinding, plus het respectvolle ontzag dat je voor de F5 hebt, tot een nieuw niveau.”

Hennessey heeft de hypercar met open dak zelfs voorzien van een nieuw raam van gehard glas dat uitzicht biedt op de vuurspuwende V8. De motor is gekoppeld aan een zeventraps semi-automatische transmissie met enkele koppeling die het vermogen naar de achterwielen stuurt. Met een totaalgewicht van 3100 pond is de F5 Roadster slechts 100 pond zwaarder dan de Coupé.

Gelimiteerd tot 30 exemplaren

De Roadster heeft een uit één stuk bestaand, verwijderbaar dakpaneel van koolstofvezel dat is bekleed met Alcantara. Het paneel moet handmatig worden bevestigd of verwijderd en wordt vastgezet met vier snelspanbouten en een paar zeer sterke vergrendelingen.

Volgens het Amerikaanse autobedrijf gaan er slechts 30 exemplaren van de Roadster geproduceerd worden gemaakt met een prijs van $ 3 miljoen per stuk.

Hennessey Venom F5 Roadster-2