Begin september kan het veelbesproken studentenleven van prinses Amalia van start gaan. De 18-jarige is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest nadat ze een studentenhuis in de vorm van een luxe grachtenpand had gevonden. Nou ja, gevonden is een groot woord, want haar ouders huren het naar verluidt van de familie Dreesmann, goede vrienden van het koningspaar, voor € 15.000 per maand, meldt Weekend.

Prinses Amalia staat aan de wieg van haar studentenleven

“Vriendinnen van mij hadden vorig jaar écht moeite met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden”, zei ze in het interview nadat bekend werd dat ze naar onze hoofdstad zou gaan verhuizen voor haar studie PPLE (Psychology, Politics, Law & Economics) aan de Universiteit van Amsterdam.

Ondanks een reeks aan seksistische speeches, leek Amalia zich toch aan te gaan sluiten bij de Amsterdamse studentenvereniging ASC/AVSV. Toch gaat dat volgens de NOS niet door. Dat is ondertussen bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) die echter geen toelichting geven waarom, alhoewel de reden overduidelijk is.

Overigens zaten de leden van het corps niet per se te wachten op haar komst. Tijdens feesten en diners moet er namelijk altijd beveiliging aanwezig zijn die de veiligheid van Amalia kunnen waarborgen en gezien hun al belabberde repetitie wordt de kans alleen maar groter dat er meer verwerpelijke uitspraken of ontgroeningen uitlekken. “Die verenigingen zitten daar helemaal niet op te wachten.”, zei royaltyverslaggever Annemarie de Kunder in RTL Boulevard.

Amalia

Foto van het interieur (foto: Bekende Buren)

Extra beveiliging aan haar pand in de grachtengordel

Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om te zorgen dat de prinses zonder zorgen kan verhuizen naar haar nieuwe studentenstad, in de buurt van haar nicht, gravin Eloise van Oranje-Nassau. Maar “Er hoefde ook niet zo gek veel te gebeuren,’ vertelt een van de ingehuurde bouwlieden aan Story. “Het was eigenlijk nog netjes, we hebben een paar wandjes geschilderd, wat plekken weggewerkt en dat was het eigenlijk wel. Na vandaag is het ook klaar voor ons.”

De vorstelijke slaapkamer (foto: Bekende Buren)

Om te zorgen dat Amalia niet gestoord wordt, werd als eerste de voordeur van het vijf verdiepingen tellende pand aan de Singel voorzien van een nieuwe laag verf. Waarom? Nou, omdat de deur rood was, terwijl alle anderen in de straat groen waren. Makkelijk te herkennen dus en dat is slecht voor de veiligheid van de jonge prinses. Maar dat is niet het enige. De voorgevel is voorzien van twee 360-graden camera’s en de sloten zijn vervangen voor geavanceerdere waardoor het pand alleen te betreden valt middels gezichtsherkenning of een magneetkaart.