Jon Olson werd beroemd als freeskïer en gold enige periode als het boegbeeld van Red Bull. Momenteel combineert hij zijn extreme hobby’s met zijn baan als YouTuber, ondernemer en influencer. De Zweed vindt zijn weg naar de media voornamelijk met zijn vloot aan supercars, maar na vier jaar is zijn volledig op maat gemaakte speedjacht, gebaseerd op de kleur en het patroon die we kennen van zijn voormalige RS6 en Rolls-Royce, eindelijk af, en die kan weleens dat stokje over nemen.

Hybride speedjacht van Jon Olsson

Dankzij zijn kennis in de wereld van de motorsport heeft hij een boot gebouwd met nog nooit eerder vertoonde features. Het meest indrukwekkende is dat het, zegt hij, “het snelste hybride speedjacht ter wereld” is, aangezien het 104,2 knopen (192,97 km/u) kan halen. Dat wordt mogelijk gemaakt door twee 1.550 pk sterke motoren met toevoeging van octaan en de 250 kilo elektrische batterijen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Olsson Delér (@jonolsson1)

Naar eigen zeggen werd Olsson uitgelachen toen hij plannen aankondigde dat een boot wilde creëren met een gyro-stabilisator en met het afwerkingsniveau dat vergelijkbaar is van sportwagens ter waarde van € 2 miljoen. En tegelijkertijd 100 knopen moest halen, idealiter de snelste RIB ter wereld  en het moest een hybride zijn en in volledig elektrische modus gebruikt kunnen worden. Ondanks deze hoge eisen besloot  Bernico Custom Boats hem te helpen. “Het leverde iets meer op dan mijn stoutste dromen me konden voorstellen!”, scheef Olsson op Instagram.

Racen tegen een vliegdekschip

Nu hij eindelijk achter het stuur van zijn speedjacht kan kruiken, stelt ‘ie ‘m graag op de proef. In een van zijn meer recentere video’s besluit hij te racen tegen een vliegdekschip. Een logische keuze, aangezien de hybride boot is samengesteld met een militair geïnspireerd ontwerp.

Naast de technische kenmerken deelde Olsson ook nog een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij een rondleiding door het jacht geeft en alle details uitlegt. Hoogtepunten zijn het zwemplatform, het gigantische bed, geïntegreerde luidsprekers en de twee ligstoelen in het centrale deel

“Ik denk dat we iets hebben gecreëerd waar ik super trots op ben”, verzekert Olsson. De Zweedse skiër concludeert ook aan het einde van deze tweede video dat hoewel hij geen ervaring heeft met het ontwerpen en bouwen van boten, hij hoopt “de passie” die erin zit overkomt.