In april van 2021 schreven we al over de miljardair Nick Candy die indertijd het duurste appartement in het Verenigd Koninkrijk in de verkoop zette: een twee verdiepingen tellende woning dat bijna even groot is als 18 gemiddelde huizen in Engeland gebundeld. Dezelfde man heeft zijn kortgeleden zijn omvangrijke landgoed ten westen van Londen verkocht voor ongeveer £ 125 miljoen, omgerekend € 150 miljoen, £ 15 miljoen minder dan hij er oorspronkelijk voor wilde.

Candyland: één van de grootste woningdeals van dit jaar

Dat bedrag maakt het volgens Financial Times één van de grootste woningdeals van dit jaar. De 47-jarige Christian, die een mislukt deed op Chelsea Football Club, kocht het belangrijkste hoofdverblijf op zijn landgoed in Surrey, Cheval Manor, in 2015 voor £ 29 miljoen (€ 34,4 miljoen), blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Vervolgens verwierf hij een reeks aangrenzende percelen en eigendommen, die allemaal samenkomen om het uitgestrekte landgoed ‘Candyland’ te vormen. Al met al nam het proces zo’n 10 jaar in beslag. Na circa £ 50 miljoen (€ 59,3 miljoen) in het landgoed te hebben geïnvesteerd, probeerde hij het drie jaar geleden al aan de man te brengen. Maar geen succes, tot nu. Een anonieme bieder uit het Midden-Oosten heeft de woning namelijk besloten te kopen.

Candyland

Foto: Google Earth

Ondergrondse tunnels verbinden het landgoed

Vorig jaar ontving Christian Candy een bouwvergunning om een netwerk van ondergrondse tunnels aan te leggen die delen van het landgoed met elkaar verbinden, waaronder een wijnkelder met 12 kamers en een ruimte om een ​​autoverzameling van bijna 60 stuks te huisvesten. Die vergunning verkrijgen werd een poos uitgesteld, nadat buren in de rijkenwijk Surrey klaagden over het op- en afrijden van allerlei bouwvoertuigen. In 2017, toen het automuseum werd gebouwd, stoorden ze zich ook al aan milieuschade en het extra verkeer.

Dit komt allemaal bovenop de andere faciliteiten, zoals een bioscoop, een zwembad en een dansstudio. Luxe makelaars Savills en Frank Knight hielpen mee aan de verkoop van het immense ‘Candyland’ in Surrey, maar beide bedrijven weigeren commentaar te geven op de deal van € 150 miljoen.

Portfolio van de familie Candy

Samen met zijn de broer is Chistian een van de grootste projectontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk en hebben verscheidene pandjes in Holland Park in West-Londen. De appartementen in het megaproject van de broers, One Hyde Park in Knightsbridge, behoren tot de duurste van de Britse hoofdstad en hun gedeelde vermogen bestaat volgens Daily Mail uit meer dan £ 600 miljoen, omgerekend € 712,4 miljoen. Verder bezitten ze een collectie luxe superjachten, privéjets en een motorboot genaamd Catch Me If You Candy.