Meerdere huizen zijn in Nederland omschreven als het duurste huis van het land, maar alles wijst erop dat een woning in Rotterdam met de eer kan gaan strijken. Begin deze week is makelaarskantoor Christie’s in opdracht van Trust-oprichter Michel Perridon gestart met de verkoop van een villa, genaamd ‘The Hill Estate’, op een privé-eiland in Rotterdam-Hillegersberg.

The Hill Estate van Michel Perridon

Alles staat nog in de steigers, en alleen de onderste verdieping is voltooid, maar de Rotterdammer zet het pand nu al in de verkoop. “Dit unieke verborgen paradijs van Rotterdam biedt u de mogelijk om uw eigen ultieme droomvilla te realiseren van in totaal indicatief 1.775 m2”, schrijft de makelaar van dienst.

Op de kavel aan de Bergse Achterplas stond eerder het in verval geraakte Van der Valk-restaurant Plaswijck. Er zouden woontorens op komen, maar dat stuitte op verzet van de buurt. „Ik heb het vijf jaar geleden gekocht. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om de bouwvergunning te krijgen”, aldus Perridon.

Michel Perridon

De riante living van maar liefst circa  168 m² is onderverdeeld in een zitkamer van 92 m² en woonkeuken van 76 m². Helaas is er geen beeldmateriaal van het interieur gedeeld, maar de gevel en het rieten dak spreken zeer tot de verbeelding.

Het staat op een privé-eiland waardoor het omgegeven is door water en op het perceel is tevens een multifunctioneel bijgebouw aanwezig, compleet met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ook is er nog een boothuis van 90 m² en een garage van 85 m².

Vraag- en kooprijs

Perridon wil alleen zeggen dat hij er “veel” voor heeft betaald, maar Quote heeft in het kadaster gevonden dat de zakenman in 2020 via een bv € 18 miljoen neertelde voor de lap grond en er via een andere bv een hypotheek van € 30 miljoen op liet vestigen.

De vraagprijs wordt niet genoemd, maar de makelaar (Christie’s International Real Estate) spreekt over “het mooiste en duurste huis ooit in Nederland.”

In de zomer van 2021 verkocht Perridon een andere woning in Hillegersberg aan Robin van Persie voor € 6.550.000.