Niet iedereen kan voldoen aan de vraagprijs van € 5 miljoen (exclusief belastingen), maar zelfs indien dat wel het geval is, moeten we u helaas mededelen dat u achter het heeft gevist. De tot 99 exemplaren gelimiteerde Bugatti Mistral, vernoemd naar een wind die uit de Rhône-vallei waaide, is namelijk volledig uitverkocht, binnen minder dan drie weken, nog voordat de meeste mensen überhaupt de kans hebben gehad om kennis te maken met het gloednieuwe model uit Molsheim.

Nederlander koopt inmiddels uitverkochte Bugatti Mistral

Bovendien is het een bijzondere editie: het is de allerlaatste met een 8-liter motor onder de kap. De Mistral, waarvan de ontwerpkenmerken zijn afgeleid van de Type 57 Roadster Grand Raid, werd afgelopen week tijdens de Monterey Car Week officieel gepresenteerd en hoewel de bouw van de open tweezitter pas in 2024 van start gaat hebben ze bij Bugatti vooralsnog hun handen vol aan de productie van de laatste Chiron’s.

Bugatti Mistral

In de aanloop van het publieksdebuut nodigde Bugatti een select aantal klanten uit om naar het hoofdkwartier in Molsheim te komen, waar de luxe autofabrikant een schaalmodel van 1:4 van de Mistral had uitgestald, terwijl er in Pebble Beach een model op ware grootte klaarstond voor Bugatti-fans.

De Mistral is een dakloos model met een topsnelheid van 420 kilometer per uur (met 1850 pk) en maakt onderdeel uit van Bugatti’s few-off modellen. Ofwel gelimiteerde uitgaves zoals de Centodieci (10 exemplaren), de Divo (40), de Chiron l’Ébé (2) en de voormalig duurste auto ter wereld: Bugatti La Voiture Noire (1).

€ 5 miljoen ex belastingen

Met belastingen erbij opgeteld komt de totaalprijs uit op maar liefst € 6,3 miljoen. De Telegraaf schrijft dat tenminste één Nederlander in het orderboek van Bugatti staat, terwijl hij uiteraard nog niet eens de kans heeft gehad om de auto in het echt te zien. Laat staan een proefrit te maken. Maar goed, het is bijna een zekerheid dat een ‘limited edition’ als deze alleen maar in prijs gaat stijgen op secundaire markten, zoals we dat eerder zagen bij de uitverkochte Bugatti Centodieci.

Bugatti