Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft het leven zo’n beetje uitgespeeld. Inmiddels is hij alweer een aantal maanden afgetreden als CEO, maar is alsnog betrokken en blijft zich verder bezighouden met zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Zijn successen maken hem een van de rijkste personen op aarde en ook zijn ouders profiteren daarvan.

Jeff Bezos helpt zijn ouders een handje

De ouders van Jeff gaven hun jonge zoon een zakcentje toen hij nog burgers stond te flippen bij de McDonalds, want dat is wat hij deed op zijn 16e, maar die tijden zijn lang voorbij. Inmiddels beschikt de Amerikaan volgens Bloomberg Billionaires Index over een vermogen van $ 162 miljard, wat hem na Elon Musk nog steeds de op een na rijkste man op aarde maakt.

Jeff Bezos

Hoog tijd om iets voor hen terug te doen en wel in de vorm van vastgoed. Volgens de New York Post hielp Jeff Bezos zijn ouders met de aanschaf van twee aparte huizen naast elkaar voor een totaalbedrag van $ 74 miljoen. Een van de transacties, voor een herenhuis van $ 34 miljoen, werd vorige week gesloten en voor pand huis ernaast zullen de ouders van Bezos maar liefst $ 40 miljoen moeten ophoesten, meldt Dirt.

Bewaakte gemeenschap aan het water in Florida

Beide huizen liggen aan het water en maken deel uit van een bewaakte gemeenschap. Tezamen beslaan ze 1,62 hectare en werden verkocht in twee gescheiden deals. De goedkoopste woning van $ 34 miljoen beslaat 1208 aan vierkante meter, heeft een modern en strak interieur, zes slaapkamers en zeven badkamers. Verder wordt de woning gekenmerkt door glazen wanden, een enorme foyer, een volledige buitenkeuken en een zwembad en uitgebreide.

Het duurdere, naastgelegen huis van $ 40 miljoen beschikt over vijf slaapkamers en vijf badkamers in meer dan 790 vierkante meter aan leefruimte en is gebouwd in een mediterraanse stijl. Het pand wordt geflankeerd door allerlei palmbomen, weelderige tuinen en bevat faciliteiten als een sportveld en een aparte garage voor zes auto’s met autolift.

Als een van ’s werelds rijkste mannen onderhouden Bezos en zijn oude partner Lauren Sanchez, verscheidene luxe huizen en appartementen verspreidt over de hele Verenigde Staten. Ze hebben meerdere luxe appartementen aan de chique Fifth Avenue in New York City, een historisch herenhuis in Washington DC , landhuizen in Seattle en een residentie van $ 78 miljoen aan de oceaan op het Hawaiiaanse eiland Maui, de staat waar mede-miljardair Mark Zuckerberg veel te vinden is. Voorlopig blijft zijn hoofdverblijf echter dit landgoed in Beverly Hills ter waarde van $ 165 miljoen in